Μας υπηρετεί παντού. Ας του το ανταποδώσου με

Νέα
Typography

- Του Γιάννη Α. Αραχωβίτη
Σεμινάρια Εκπαιδευτών Σκύλων
www.StarDogs.gr

Σαν σήμερα, στις 7/12/1941 οι αυτοκρατορικές δυνάμεις ναυτικού και αεροπορίας της Ιαπωνίας επιτέθηκαν στη ναυτική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Περλ Ηάρμπορ (Perl Harbor) της Χαβάης. Στις 7.48 το πρωί η επιχείρηση Ζ εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε έμψυχο 2.403 νεκροί) και υλικό δυναμικό (πλοία, αεροπλάνα, βάσεις) των στρατιωτικών δυνάμεων των Η.Π.Α. Η επίθεση έγινε ενώ οι δύο χώρες ήταν ακόμα σε διαπραγματεύσεις. Την επόμενη μέρα οι Η.Π.Α κήρυξαν τον πόλεμο στην Ιαπωνία και στους συμμάχους της, μπαίνοντας και αυτή στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που μαίνονταν σε διάφορα μέτωπα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία (έναρξη πολέμου 1/9/1939). Αυτό είναι ιστορία και λίγο πολύ γνωστό και αποδεκτό από όλους.



Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι αυτή η επίθεση σήμανε και την είσοδο των σκύλων σε αυτό τον πόλεμο. 4 κηδεμόνες (ιδιοκτήτες) σκύλων κατάφεραν να πείσουν την ηγεσία του στρατού των Η.Π.Α να στρατολογήσουν τα σκυλιά τους στην υπηρεσία του ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Έτσι δημιουργήθηκε το σώμα στρατιωτικών σκύλων και ο αριθμός τους έφτασε σύντομα στα 200 σκυλιά.

Ο Τσιπς (Chips), για παράδειγμα, ήταν ένα σκυλί (διασταύρωση Γερμανικού ποιμενικού, κόλευ και χάσκυ) που προσφέρθηκε από τον κηδεμόνα από τη Νέα Υόρκη. Έδρασε αποφασιστικά στην ζώνη πυρός στην Γαλλία, Ιταλία, Σικελία (εδώ διακρίθηκε ιδιαιτέρως) και στη Β. Αφρική. Ο Τσίπς πήρε τα περισσότερα μετάλλια ανδρείας από οποιοδήποτε άλλο σκυλί σε αυτό τον πόλεμο και τιμήθηκε με το ασημένιο αστέρι για τις υπηρεσίες του.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το γεγονός στη Σικελία, όπου μια αποβατική δύναμη των Αμερικανών είχε καθηλωθεί από τα πυρά ενός καλά πυροβολείου, που τους είχε ήδη προκαλέσει πολλές απώλειες. Κανένας από τους ανθρώπους δεν τολμούσε ένα ξεμυτίσει. Η ζωή τους ήταν σε άμεσο κίνδυνο. Και τότε ο Τσιπς έδειξε το μεγαλείο της καρδιάς του. Ξεφεύγοντας από τον έλεγχο του χειριστή του (Τζων Ρόουελ) όρμησε μόνος του στο πυροβολείο, προκαλώντας τραύματα και πανικό στους Γερμανούς στρατιώτες. Μάλιστα κάποιον τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσυρε έξω από τη «φωλιά» του πυροβολείου. Την ίδια μέρα βοήθησε σημαντικά να συλληφθούν ζωντανοί άλλοι 10 στρατιώτες του εχθρού. Υπηρέτησε επίσης ως σκυλί ασφαλείας στη συνάντηση κορυφής μεταξύ Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ. Λίγο χρόνια αργότερα, ο Τσιπς τράβηξε ξανά πάνω τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ο στρατηγός Αϊζενχάουερ θέλοντας να δείξει τον θαυμασμό του, έσκυψε απροειδοποίητα να τον χαϊδέψει. Το σκυλί αντέδρασε και τον δάγκωσε στο χέρι, όπως το είχαν εκπαιδεύσει να φέρεται σε αγνώστους.



Μερικούς μήνες αργότερα ο Τσιπς επέστρεψε στην οικογένεια του. Μετά τον θάνατό του, ο κηδεμόνας ομολόγησε ότι τον έδωσε στο στρατό γιατί ο Τσιπς είχε δαγκώσει τον σκουπιδιάρη της πόλης του και δεν ήξερε τι να κάνει μαζί του.



Ο σκύλος είναι το ζώο που έχει βοηθήσει τον άνθρωπο όσο κανένα άλλο στην μακρόχρονη κοινή διαδρομή μας. Και προφανώς θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα μας πάντα έτοιμος να μοιραστεί μαζί μας τις χαρές και της λύπες της.

Σε ένα τέτοιο πιστό και πολύτιμο φίλο οφείλουμε να δείχνουμε αγάπη, φροντίδα και σεβασμό.



προς κοινοποίηση

------------------------------------------------------------------

Γίνε θετικός εκπαιδευτής σκύλων https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!