Τάσεις - Απόψεις στο Πανευρωπαικό συνέδριο / σεμινάριο Εκπαυδευτών Σκύλων (PDTE)

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography
Αυτό που με σιγουριά μπορεί κάποιος να πει είναι ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων έχει πια κερδίσει την αναγνώριση και της εκτίμηση του κόσμου.

Οι εκπαιδευτές (κυρίως όσοι χρησιμοποιούν τις θετικές μορφές εκπαίδευσης) συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση ζωοφιλικής κουλτούρας και η συνεισφορά τους στην αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων είναι πολυσχιδής και σημαντική.
 
Κατά το διήμερο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, στο σεμινάριο του PDTE στη Ρώμη, διαπίστωσα με μεγάλη μου χαρά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο γνώσεων των συναδέλφων μου, η δίψα για μάθηση και εξειδίκευση , την τάση για αναζήτηση νέων τρόπων επικοινωνίας με τα ζώα. Μα πάνω από όλα διέκρινα την πίστη και την αφοσίωση στις θετικές μορφές εκπαίδευσης.
Τα πιο πάνω από μόνα τους είναι ενδεικτικά και αρκετά για την ποιότητα των ανθρώπων που αγαπούν  το επάγγελμά τους αλλά ταυτόχρονα βάζουν πάνω από όλα την σωματική και ψυχική υγεία των εκπαιδευόμενων (σκύλων). Κανείς στο σεμινάριο δεν έδειξε τον παραμικρό δισταγμό όσον αφορά το ορθό της θετικής εκπαίδευσης. Ήταν τόσο διάχυτη η αγάπη προς τα ζώα, η θέληση να τα βοηθήσουμε, να τα καταλάβουμε καλύτερα που πράγματι ένοιωθες την μεγάλη αίθουσα να πάλετε από θετική ενέργεια.

Μια άλλη διαπίστωση είναι η ότι οι νέοι εκπαιδευτές επενδύουν πολύ στην προσωπική τους εκπαίδευση. Αντιλαμβάνονται πλήρως την ανάγκη βελτίωσής τους και ότι η γνώση και τεχνικές στο χώρο μας δεν είναι κάτι στατικό. Επίσης πολύ καλή εντύπωση κάνει ότι όλο και περισσότερα άτομα με υψηλές ακαδημαικές γνώσεις ασχολούνται ενεργά με τον χώρο μας. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές διέκρινες άτομα με προέλευση από τον ιατρικό - κτηνιατρικό χώρο, ψυχολόγους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.λ.π.
 
Γενικώς οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές αν και νοιώθω ότι χρειάζονται  να γίνουν περισσότερα στον οργανωτικό τομέα ώστε το επάγγελμά μας να έχει μια πιο δυνατή και συγκροτημένη αντιπροσώπευση και παρουσία στην κοινωνία. Υπάρχει, δυστυχώς, ακόμη πολλή δυσπιστία (εν μέρει δικαιολογημένη) προς τους εκπαιδευτές και τις πρακτικές τους.
 
Πιστεύω πως όλοι μας (οι εκπαιδευτές) θα πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι αξίζουμε πλήρως την αγάπη, την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη  των σκυλιών. Είμαστε οι άνθρωποι επαγγελματίες που οφείλουμε και πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες στις αναβάθμιση της ζωοφιλικής κουλτούρας που χρειάζεται ο χώρος στην πατρίδα μας. Με τη σωστή συμπεριφορά μας απέναντι στους "γονείς" των σκύλων, με τη συνεχή βελτίωση των γνώσεών μας και των τεχνικών μας, με τη δέσμευση "ότι με κανένα τρόπο δεν βλάπτω τον εκπαιδευόμενο (σκυλί), τότε θα αξίζουμε το τίτλο του θετικού εκπαιδευτή σκύλων καθώς και την αναγνώριση  και εκτίμηση του έργου μας από τους συμπολίτες μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.