Ειλικρινά, είναι κρίμα, και ουσιαστικό άχρηστο, να κόβουμε τις ουρές και τα αυτιά των καλύτερών μας φίλων. Το να ακρωτηριάζουμε ένα ζώο, ή και να το παραμορφώνουμε, επειδή το απαιτεί η μόδα ή και οι κανονισμοί κάποιων αγώνων, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τη φύση και προς το είδος.

Το να προσπαθούμε δε να βρούμε διάφορες αερολογίες για να δικαιολογήσουμε τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας, δείχνει ανασφάλεια και μικρότητα. Αντί να ομολογήσουμε ότι αυτά τα μυαλά και αυτά τα συναισθήματα κουβαλάμε, το ρίχνουμε στο ότι το κάνουμε για το καλό του ζώου. Και κρυφοελπίζουμε να ξεγελάσουμε  ή να πείσουμε τους άλλους και να βρούμε και εμείς λίγη ψυχική γαλήνη για το ατόπημα που κάνουμε.

Κανένα σκυλί (και κανένα ζώο) δεν χαίρεται να του κόβουν μέρη του σώματός του. Και όταν αυτή η πράξη δεν έχει κάποια ουσία ή πραγματική αξία (π.χ. στείρωση), τότε είναι ένα έγκλημα, που συντελείται από εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς (π.χ. να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το ζώο μας). Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε «φιλοσοφίες» που δεν έχουν θέση στη εποχή μας και στην ζωοφιλική κουλτούρα που πρέπει να μας χαρακτηρίζει.

Ας σταματήσουμε να πετσοκόβουμε τους καλύτερούς μας φίλους. Ας σταματήσουμε να αφαιρούμε αδικαιολόγητα αυτά που ο θεός και η φύση τους χάρισε. Ας σταματήσουμε την παρανομία. Ας τα αγκαλιάσουμε με αγάπη για αυτό που είναι και ας φανούμε αντάξιοι της φιλίας τους και της αγάπης τους.

Καλές γιορτές με αγάπη προς όλους.

προς κοινοποίηση
--------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπάς τα σκυλιά. Θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/151-to-xompy-pou-egine-kai-epaggelma

--------------------------------------------------------------------------------------

araxovitis signature
Γράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, 
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων - Αντιπρόσωπος Ελλάδας για το PDTE

gift

Ή εκτός και αν το δώρο που μας φέρνουν μας δυσκολεύει την ζωή ή εμείς την δική του.

Το να κάνεις δώρο έκπληξη σε κάποιον χωρίς να ξέρεις αν πραγματικά το θέλει , αν είναι προετοιμασμένος να αναλάβει την ευθύνη του, τη φροντίδα του, τα οικονομικά του έξοδα κ.λ.π. είναι συνταγή «αυτοκτονίας».

Όσο και αν πρόθεσή μας είναι καλή, να ευχαριστήσουμε κάποιον φίλο, το παιδί μας, η απόκτηση ενός σκυλιού δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίζεται εν ριπή οφθαλμού, αβασάνιστα και αυθόρμητα. Χρειάζεται σκέψη, σοβαρότητα και ωριμότητα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ζωή, με ένα πλάσμα που θα μείνει πάντα εξαρτώμενο από τον άνθρωπο, που χρειάζεται ισόβια φροντίδα, έξοδα, κόπο και χρόνο.

Αν κάποιος δεν είναι προετοιμασμένος για όλα αυτά , καλύτερα ας λείπουν τα δώρα και οι «ζωντανές» εκπλήξεις.

Πράγματι το να υιοθετήσετε, να αποκτήσετε ένα σκυλί είναι από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Βάζετε στο σπίτι σας την χαρά , στην καρδιά σας την αγάπη και στην ζωή σας την φιλία. Αλήθεια ποιος δεν ήθελε να έχει αυτά τα τρία πολύτιμα αγαθά; Αλλά όπως όλες οι σχέσεις , έτσι και η σχέση ανθρώπου – σκύλου ,, είναι ανταποδοτική, έχει ευθύνες και υποχρεώσεις. Και όταν ο κηδεμόνας του σκύλου δεν είναι έτοιμος, καλύτερα κάντε δώρο ένα .. λούτρινο.

Σημ. Μπορεί η ημερομηνίες / χρονολογίες στην εικόνα να είναι περασμένων χρόνων αλλά το μήνυμα είναι πάντοτε επίκαιρο ιδιαίτερα στις μέρες των Χριστουγέννων.

Καλές γιορτές σε όλους δίποδους και τετράποδους.

 

 Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων

araxovitis signatureτου Γιάννη Αραχωβίτη, θετικού εκπαιδευτή σκύλων & ανθρώπων

Κρυώνουν τα σκυλιά;
-του Γιάννη Αραχωβίτη

dog cold

Και βέβαια κρυώνουν. Κάθε ζωντανός οργανισμός νοιώθει άβολα σε συνθήκες που δεν είναι συνηθισμένος. Και μπορεί κάποιες ράτσες να αντέχουν καλύτερα στο ψύχος κάποιες άλλες όμως υποφέρουν. Παθαίνουν ακόμα και κρυοπαγήματα. Και άλλο το για λίγη ώρα εκτεθειμένο σε πολύ χαμηλές (ή και υψηλές) και άλλο για ώρες, μέρες και βδομάδες και μάλιστα δεμένο.

Τα σκυλιά γενικώς είναι καλοί συσσωρευτές θερμοκρασίας και την συγκρατούν καλά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τα προφυλάσσουμε από το αυξημένο και παρατεταμένο κρύο, τον χιονιά, τον πάγο και την υγρασία (θα πρέπει να είναι στεγνά).

Μην αδιαφορείτε τώρα που έρχεται ο χειμώνας. Αν υποφέρετε εσείς , υποφέρει και το σκυλί σας. Φροντίσετε ώστε να είναι προφυλαγμένο από το κρύο. Αν δεν το έχετε μέσα στο διαμέρισμα τουλάχιστον να έχει ένα ζεστό, στεγνό και απήνεμο μέρος να ξαπλώνει.

Σκεφτείτε το, φροντίστε το. Από εσάς περιμένει. Κάνετε κάτι και για το αδέσποτο της γειτονιάς σας.

 

Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων για το κοινό στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου

1.ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :

Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. Για τα 2 πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι. Η στρυχνίνη δε περιλαμβάνεται διότι δε πωλείται (νόμιμα…) στην Ελλάδα.

 

2.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΑΝ ΕΝΑ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :


Οργανοφωσφορικά δηλητήρια (εντομοκτόνα σε υγρό ή σκόνη) : σιελόρροια, έντονη δακρύρροια, μύσις (σμίκρυνση) της κόρης του οφθαλμού, μυϊκά τινάγματα, ασθματική αναπνοή, τρέμουλο, σπασμοί, κώμα.

Είναι οξύ ιατρικό σύνδρομο που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικα σκυλιά μεγαλόσωμων φυλών και με βαθύ και μεγάλο θώρακα, όπως Αγ. Βερνάρδου, Μεγάλοι Δανοί, Μπορζόι, Σέτερ, Λυκόσκυλα.

Η αιτιολογία του συνδρόμου αυτού δεν είναι διευκρινισμένη. Είναι πάντως γνωστό ότι της στροφής προηγείται πάντοτε οξεία διάταση του στομάχου. Πολλοί πιστεύουν ότι η χαλαρότητα του ηπατογαστρικού και ηπατοδωδεκαδακτυλικών συνδέσμων οδηγούν στην αυξημένη δυνατότητα για κίνηση του στομάχου.

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για των εξωτερική ωτίτιδα (otitis externa), μια συχνή κατάσταση σε όλα τα ζώα συντροφιάς (κυρίως τον σκύλο και λιγότερο την γάτα)


Προδιάθεση


Κάποιες φυλές εμφανίζουν συχνότερα ωτίτιδα(Γερμανικός Ποιμενικός, Cocker Spaniel, Labrador retriever,Shar Pei, κ.α.). Η ύπαρξη αυτιών με πολλές τρίχες και κρεμασμένα αυτιά προδιαθέτουν επίσης για την εμφάνιση εξωτερικής ωτίτιδας.

 

Η Εχινοκοκκίαση είναι μια παρασιτική νόσος του ανθρώπου και των ζώων δηλαδή των σαρκοφάγων (σκύλος, λύκος, κλπ και των φυτοφάγων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι). Προκαλείται από ένα παράσιτο μία ταινία δηλαδή μικρού μήκους που ονομάζεται Echnonococcus granulosus που είναι το είδος που απαντά στην περιοχή μας και γενικά στην λεκάνη της Μεσογείου ενώ αντίθετα στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη απαντάται ο Echinococcus multiloculatis.

Όταν αποφάσισα να στειρώσω τον Τσάρο έκανα μια μικρή έρευνα για το πώς θα επηρεαζόταν ο σκύλος μου μακροπρόθεσμα και αφού όλα ήταν ευνοϊκά ξεκινήσαμε ένα πρωί για την επέμβαση. Όλα πήγαν καλά, ο Τσάρος έφυγε από το ιατρείο απροσδόκητα ζωηρός και φυσικά γυρίσαμε σπίτι γνωρίζοντας ότι πρέπει να τον αφήσω να αναρρώσει σε ήπιους ρυθμούς.  
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!