Κομμένα αυτιά: Είναι κρίμα, άχρηστο και παράνομο.

Υγεία
Typography

Ειλικρινά, είναι κρίμα, και ουσιαστικό άχρηστο, να κόβουμε τις ουρές και τα αυτιά των καλύτερών μας φίλων. Το να ακρωτηριάζουμε ένα ζώο, ή και να το παραμορφώνουμε, επειδή το απαιτεί η μόδα ή και οι κανονισμοί κάποιων αγώνων, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τη φύση και προς το είδος.

Το να προσπαθούμε δε να βρούμε διάφορες αερολογίες για να δικαιολογήσουμε τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας, δείχνει ανασφάλεια και μικρότητα. Αντί να ομολογήσουμε ότι αυτά τα μυαλά και αυτά τα συναισθήματα κουβαλάμε, το ρίχνουμε στο ότι το κάνουμε για το καλό του ζώου. Και κρυφοελπίζουμε να ξεγελάσουμε  ή να πείσουμε τους άλλους και να βρούμε και εμείς λίγη ψυχική γαλήνη για το ατόπημα που κάνουμε.

Κανένα σκυλί (και κανένα ζώο) δεν χαίρεται να του κόβουν μέρη του σώματός του. Και όταν αυτή η πράξη δεν έχει κάποια ουσία ή πραγματική αξία (π.χ. στείρωση), τότε είναι ένα έγκλημα, που συντελείται από εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς (π.χ. να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το ζώο μας). Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε «φιλοσοφίες» που δεν έχουν θέση στη εποχή μας και στην ζωοφιλική κουλτούρα που πρέπει να μας χαρακτηρίζει.

Ας σταματήσουμε να πετσοκόβουμε τους καλύτερούς μας φίλους. Ας σταματήσουμε να αφαιρούμε αδικαιολόγητα αυτά που ο θεός και η φύση τους χάρισε. Ας σταματήσουμε την παρανομία. Ας τα αγκαλιάσουμε με αγάπη για αυτό που είναι και ας φανούμε αντάξιοι της φιλίας τους και της αγάπης τους.

Καλές γιορτές με αγάπη προς όλους.

προς κοινοποίηση
--------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπάς τα σκυλιά. Θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/151-to-xompy-pou-egine-kai-epaggelma

--------------------------------------------------------------------------------------

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!