Τα δώρα είναι καλοδεχούμενα εκτός και αν τα φέρνουν οι «Αχαιοί»!

Υγεία
Typography

araxovitis signature
Γράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, 
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων - Αντιπρόσωπος Ελλάδας για το PDTE

gift

Ή εκτός και αν το δώρο που μας φέρνουν μας δυσκολεύει την ζωή ή εμείς την δική του.

Το να κάνεις δώρο έκπληξη σε κάποιον χωρίς να ξέρεις αν πραγματικά το θέλει , αν είναι προετοιμασμένος να αναλάβει την ευθύνη του, τη φροντίδα του, τα οικονομικά του έξοδα κ.λ.π. είναι συνταγή «αυτοκτονίας».

Όσο και αν πρόθεσή μας είναι καλή, να ευχαριστήσουμε κάποιον φίλο, το παιδί μας, η απόκτηση ενός σκυλιού δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίζεται εν ριπή οφθαλμού, αβασάνιστα και αυθόρμητα. Χρειάζεται σκέψη, σοβαρότητα και ωριμότητα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ζωή, με ένα πλάσμα που θα μείνει πάντα εξαρτώμενο από τον άνθρωπο, που χρειάζεται ισόβια φροντίδα, έξοδα, κόπο και χρόνο.

Αν κάποιος δεν είναι προετοιμασμένος για όλα αυτά , καλύτερα ας λείπουν τα δώρα και οι «ζωντανές» εκπλήξεις.

Πράγματι το να υιοθετήσετε, να αποκτήσετε ένα σκυλί είναι από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Βάζετε στο σπίτι σας την χαρά , στην καρδιά σας την αγάπη και στην ζωή σας την φιλία. Αλήθεια ποιος δεν ήθελε να έχει αυτά τα τρία πολύτιμα αγαθά; Αλλά όπως όλες οι σχέσεις , έτσι και η σχέση ανθρώπου – σκύλου ,, είναι ανταποδοτική, έχει ευθύνες και υποχρεώσεις. Και όταν ο κηδεμόνας του σκύλου δεν είναι έτοιμος, καλύτερα κάντε δώρο ένα .. λούτρινο.

Σημ. Μπορεί η ημερομηνίες / χρονολογίες στην εικόνα να είναι περασμένων χρόνων αλλά το μήνυμα είναι πάντοτε επίκαιρο ιδιαίτερα στις μέρες των Χριστουγέννων.

Καλές γιορτές σε όλους δίποδους και τετράποδους.

 

 Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!