Γιατί γαβγίζουν τα σκυλιά!

Εκπαίδευση
Typography

araxovitis signature του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

ipervoliko-gavgisma

 

Τα σκυλιά γαβγίζουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Γενικώς προσπαθούν να επικοινωνήσουν κάτι. Για παράδειγμα ότι πονάνε, ότι κάποιος είναι έξω από την αυλή, για να σε χαιρετίσουν, για να σε προσκαλέσουν σε παιγνίδι. Το υπερβολικό γάβγισμα, ιδιαίτερα στις πόλεις, είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα και μια από τις συνήθεις αιτίες προβλημάτων με τους γείτονες.

Διαβάστε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες γαβγίσματος. Γνωρίζοντας τον λόγο και το πως ενεργοποιείται το υπερβολικό / ενοχλητικό γάβγισμα θα μπορέσετε να βρείτε ευκολότερα λύσεις στο πρόβλημα.

Κύριες αιτίες.

1. Γενετική προδιάθεση.

Κάποιες ράτσες έχουν την τάση να γαβγίζουν περισσότερο ..για παράδειγμα τα τερριέ! Βεβαίως σχεδόν όλα τα σκυλιά μπορούν να εξελιχθούν σε φωνακλάδες!!

 2. Φυσική Ανάγκη

Το σκυλί ζεσταίνεται, κρυώνει, πεινάει , πονάει. Το σκυλί ζητάει από σένα να φροντίσεις το πρόβλημά του, την ανάγκη του. Έλλειψη σωματικής εκτόνωσης μέσω της άσκησης.

 3. Ψυχολογική ανάγκη.

Το σκυλί ζει ανιαρή ζωή, είναι σε διέγερση ή αγωνιά για κάτι. Το σκυλί είτε ζητάει να καλυφτεί ή ανάγκη του, ή στρεσάρεται τόσο που γενικώς γαβγίζει μη έχοντας κοινωνική. ψυχολογική διέξοδο.

 4. Περιβάλλον

Η διαβίωση σε μη κατάλληλες συνθήκες. Για παράδειγμα ένα σκυλί δεμένο συνεχώς, απομονωμένο στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες (καύσωνας/ κρύο) μπορεί να οδηγηθεί σε υπερβολικό γάβγισμα, το οποίο μπορεί και να προκαλείται ακόμα περισσότερο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, το γάβγισμα άλλων σκύλων κ.λπ.

 Η κάθε περίπτωση βεβαίως είναι διαφορετική και καλό είναι αν εξετάζεται με προσοχή από έναν έμπειρο εκπαιδευτή. Η σωστή καθοδήγηση οδηγεί και το σωστό αποτέλεσμα.

 Μην αφήνεται / μην προκαλείται το σκυλί σας να γίνει Φωνακλάς. προλάβετε αυτή την άσχημη εξέλιξη. Αυτά τα σκυλιά συνήθως, στο τέλος, πληρώνουν το μάρμαρο. Όταν το πρόβλημα ξεφύγει , τότε συνήθως το σκυλί φεύγει..

 Σημ: Σε καμιά δε περίπτωση δεν συνιστούμε την χρήση των ηλεκτρικών κολάρων ως μέθοδο θεραπείας του προβλήματος του γαβγίσματος.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!