Καλοκαιρινή ασφάλεια ζώων

Νέα
Typography

dogdaysofsummerΤο καλοκαίρι είναι χρόνος διασκέδασης για τους ανθρώπους και για τα σκυλιά. Πολλά σκυλιά και άνθρωποι αρέσκονται στο να παίζουν στη φύση παρόλη τη ζέστη.

Θυμηθείται ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να αποβάλλουν τη θερμοκρασία μέσω του ιδρώτα. Ιδρώνουν λίγο μέσω των πατουσών τους αλλά ουσιαστικά μόνο μέσω της αναπνοής - εκπνοής (στόμα & μύτη) καταφέρνουν να δροσίσουν το το σώμα τους. Δυστυχώς , όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ -θερμότητα & υγρασία, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και αρκετές φορές επικίνδυνα για τη ζωή του σκυλιού.

Θα πρέπει ο καθένας μας να φροντίζει να κρατάει το σκυλί του σε συνθήκες που να μην εκτίθεται στην υπεροβολική ζέστη. Για παράδειγμα να μην το βγάζει βόλτα τις μεσημεριανές ώρες, να μην το παίρνει στη παραλία, να μην παίζει έντονα παιγνίδια, να φροντίζει να υπάρχει σκιά, εξαερισμός κ.λ.π.

Βασικό είναι υπάρχει συνεχή παροχή φρέσκου και δροσερού νερού. Αν κάποιος δεν μπορεί ,  λόγω εργασίας, να αλλάζει το νερό ταχτικά, θα πρέπει να φροντίσει να γίνεται αυτό μέσω κατάλληλου υδρευτικού συστήματος.

Προσοχή επίσης όταν αφήνεται τα σκυλί σε σταυθμευμένο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε λίγα λεπτά γίνεται θάλαμος θανάτου για το σκυλί σας.

Το να αφήσετε το σκυλί σε ένα υπεύθυνο ξενοχείο σκύλων με κατάλληλο προσωπικό και εγκαταστάσεις είναι μια άλλη επιλογή.

Καλές και ασφαλείς διακοπές για όλους.

StarDogs

Γιάννης Αραχωβίτης

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!