Καθυστέρηση έναρξης εκπαίδευσης των κηδεμόνων (ιδιοκτητών) του κουταβιού- σκύλου

Νέα
Typography
dog-training-services Πολλοί νέο-ιδιοκτήτες (γονείς) σκύλων είτε από λάθος πληροφόρηση (π.χ. η εκπαίδευση αρχίζει από του ς 6 μήνες, θα το μεγαλώσει και θα φτιάξει, δεν καταλαβαίνει κ.λ.π.) είτε από υπερβολική εμπιστοσύνη στις γνώσεις και ικανότητές τους καθυστερούν να ενημερωθούν και να μάθουν πως πραγματικά μαθαίνει ένα κουτάβι.

 

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

 

Και μεγαλώνουν ένα κουτάβι (μωρό) χωρίς να ξέρουν ποια (πότε, πως, γιατί) πράγματα πρέπει να γίνουν και ποια να αποφευχθούν. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη διάπλαση του χαρακτήρα (εύπλαστου σε αυτή την ηλικία) του Ρεξ.

Το να διαβάσει κάποιος δεξιά και αριστερά (αποσπασματικά) στο ίντερνετ και να ρωτήσει και τους γείτονες (τον περιπτερά, το ταξιτζή, τον ξάδερφο κ.λ.π.) δεν σημαίνει ότι έχει επιλέξει τη σωστή πληροφόρηση. Ούτε έχουν όλοι τα ίδια / κατάλληλα φίλτρα για να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος , από το μύθο , από το σχετικό. Επίσης, πιθανόν, δεν έχουν τη ικανότητα εφαρμογής ενός προγράμματος.

Όμως, όπως και για τους ανθρώπους, το σπίτι είναι το πρώτο μεγάλο σχολείο για το κουτάβι. Και οι γονείς του είναι οι πρωταγωνιστές και οι μοναδικοί υπεύθυνοι για να φροντίσουν τη διαπαιδαγώγησή του. Οποιαδήποτε αμέλεια, ανικανότητα, επιλογή, λάθος τους, θα «χαράξει» τη πορεία του μικρού τετράποδου. Τα πάντα μετράνε και ιδιαίτερα σε αυτή τη τρυφερή ηλικία. Το να αφήσουμε ένα μικρό κουτάβι να μεγαλώνει τυχαία και αβοήθητο, ελπίζοντας να βγει αστέρι, είναι ανεύθυνο, επικίνδυνο και πιθανότατα θα κοστίσει πολλά σε εμάς και στο κουτάβι / κοινωνία στο μέλλον. Οι σωστές γνώσεις και πράξεις για να έχουν αξία θα πρέπει να εφαρμόζονται στο σωστό χρόνο. Το «Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα» έχει απόλυτη ισχύ και εδώ.

Συνεπώς, από τι στιγμή που επιλέγεις να αποκτήσεις ένα κουτάβι, οφείλεις, και είναι σοφό, να γίνεις άξιος / ικανός γονέας του. Αυτό απαιτεί να κάτσεις στο θρανίο και να μάθεις εγκαίρως. Συναντήσου με το εκπαιδευτή πριν επιλέξεις / πάρεις το σκυλί. Δες τι πρέπει να ξέρεις, τι πρέπει να έχεις, τι θα σου κοστίσει σε χρόνο, χρήμα, κόπο η εκπαίδευση η δική σου. Εσύ θα είσαι ο γονέας του Ρεξ και εσύ θα χαίρεσαι, θα λυπάσαι για τα καλά και τα κακά του παιδιού σου (σκυλιού).

Κανείς άλλος δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει ούτε στη καρδιά του σκυλιού σου , ούτε και στη φροντίδα και την εκπαίδευση του.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων, Αθήνα, Κυριακή, 4/5/2014

Πάτα "Μου Αρέσει -Like" στη Σελίδα για να λαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ άρθρα, νέα και προσφορές.

Ομάδα εκπαιδευτικών (σκυλο) συζητήσεων StarDogs

StarDogs Positive Training

Η δύναμη στη Θετική Εκπαίδευση Ανθρώπων & Σκύλων

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!