Γεια σου, τι κάνεις όταν το σκυλί σου σε αγνοεί (όπως λέμε σε γράφει); Επαναλαμβάνεις την εντολή; Ή τον αφήνεις να κάνει το δικό του;

Νέα
Typography
dog ad

Βεβαίως το ίδιο ερώτημα και πρόβλημα το έχουν πολλοί άλλοι. Κάθε σκυλί κάποια στιγμή θα προσπαθήσει κάποια στιγμή να ακολουθήσει την δική του ατζέντα, βάζοντας σε δοκιμασία την συνεργασία και τα νεύρα σας.

Το πώς θα αντιδράσεις σε μεγάλο ποσοστό θα καθορίσει το αν επαναλάβει το εγχείρημα ή όχι.

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

Επίτρεψέ μου να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σαν κουτάβι ο Νέστωράς μου ήταν το καλύτερο σκυλί. Πάντα ήταν δίπλα μου , ήρεμος , συνεργάσιμος και βολικός. Έτριβα τα χέρια μου από χαρά. Χωρίς πολύ εκπαίδευση / δουλειά είχα ένα StarDog (ένα σκυλί αστέρι που λέμε). Αλλά γύρω στους 8 μήνες τα πράγματα άλλαξαν. Άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι και άλλα πράγματα έχουν ενδιαφέρον έξω από το «μπαμπά» του. Και μόλις πηγαίναμε εκτός σπιτιού σε ξένο χώρο , έπιανε το τραγούδι «τρία πουλάκια παν ψηλά». Φαινόταν σαν να είχε ξεχάσει αυτά που του είχα μάθει.

Βεβαίως ως επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων καταλάβαινα ότι κάτι άλλο ήταν πιο δυνατό από την εκπαίδευσή μου. Απλώς ως άνθρωπος έλπιζα μήπως και γλύτωνα από την έξτρα δουλειά. Συχνά ήταν ένα άλλο σκυλί , ένα πουλί που πετούσε πάνω από το κεφάλι μας, δυο πιτσιρίκια που έπαιζαν μπάλα. Αποφάσισα να βάλω πιο δυνατές βάσεις στην εκπαίδευση. Χρειάστηκε περισσότερη δουλειά, χρόνος και προσπάθεια; Σίγουρα.

Όμως σήμερα μπορώ και χαίρομαι που έχω ένα σκυλί που με μεγάλη άνεση μπορεί να συνεργάζεται μαζί ακόμα και παρουσία έντονων παρενοχλήσεων.

Υπάρχουν χιλιάδες παρενοχλήσεις στο περιβάλλον που όλες διεκδικούν την προσοχή του σκυλιού σου. Μερικές δε είναι εξαιρετικά ελκυστικές. Θα το έχετε διαπιστώσει. Συνεπώς τι κάνουμε; Σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε. Με σύστημα, με υπομονή, με γνώση.

Αν θες να μάθεις τι πρέπει να κάνεις όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα υπακοής και συμπεριφοράς , κλείσε άμεσα θέση στο σεμινάριο του StarDogs, Κυριακή, 4 Μαΐου στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/events/637798612934152/

Στο http://www.stardogs.gr/portal/arthra/ta-nea-tou-stardogs/521-seminario-ekpaidefsis-skylon-gia-to-koino-athina-4-maiou-2014

Αν κάνεις κράτηση θέσης μέχρι 6/4, κερδίζεις και ένα ιδιαίτερο μάθημα , αξίας 60 ευρώ, με το Γιάννη Αραχωβίτη και τους μαθητές του. Διάβασε όλες τις πληροφορίες. Κάνε «Μου αρέσει» στη σελίδα μας για να λαμβάνεις αυτόματα σχετικές ενημερώσεις, δώρα και προσφορές. https://www.facebook.com/pages/StarDogs/540511602687942

Όταν αντιμετωπίζεις τις εκπαιδευτικές προκλήσεις, τότε είναι που βελτιώνεσαι.

 

Γιάννης Αραχωβίτης

Η δύναμη στη Θετική Εκπαίδευση Σκύλων & Ανθρώπων!

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!