BEAGLE- Μπηγκλ

Νέα
Typography

beagleΣτην Αγγλία του 19ου αιώνα έγινε πολύ δημοφιλές το κυνήγι της αλεπούς και εκτράφησαν κάποια σκυλιά ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ένα από αυτά ήτα και το μπιγκλ.

Είναι μικρά και λεπτά σκυλιά με εκφραστικές φάτσες, μεγάλα πεσμένα αυτιά και σκούρα μάτια. Το τρίχωμα είναι κοντό και μαλακό. Μπορεί να είναι τρίχρωμο με κόκκινο ή καφέ, μαύρη ράχη και άσπρα πόδια, κοιλιά και μουσούδα. Έχει ύψος 33-40cm και βάρος 15-20 κιλά. Η περιποίηση αφορά κυρίως τα αυτιά του σκύλου.


Χρειάζεται καθημερινή άσκηση (περπάτημα ή τρέξιμο). Επειδή έχουν την τάση να ακολουθούν οποιαδήποτε μυρωδιά δεν θα πρέπει να αφήνονται ελεύθερα σε μη περιφραγμένο χώρο. Ακόμα και τα πιο καλά εκπαιδευμένα μπιγκλ μπορεί να μην ακούσουν στο «έλα», προκειμένου να ακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον ίχνος. Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη προκειμένου να μάθουν τους καθημερινούς κανόνες. Επίσης είναι αρκετά δύσκολη η εκμάθηση του να περπατάνε χωρίς να τραβάνε το λουρί, καθώς έχουν την τάση να πηγαίνουν μπροστά με τις μύτες στο έδαφος. Παρ’όλα αυτά, μπορούν να μάθουν βασική υπακοή με καλά δομημένη και διασκεδαστική εκπαίδευση. Έχουν φιλικό ταπεραμέντο και θεωρούνται σκυλιά οικογένειας. Δεν πρέπει κάποιος να ξεχνά την κυνηγετική τους φύση, η οποία τα κάνει αρκετά ανεξάρτητα.

Οι οικογένειες που τα καταλαβαίνουν τα θεωρούν καταπληκτικά κατοικίδια. Είναι πολύ καλή παρέα για τα παιδιά. Είναι αρκετά καθαρά και δεν μυρίζουν. Ως κυνηγόσκυλα γαυγίζουν και αυτό είναι κάτι που δεν θα το εκτιμήσουν οι γείτονες.

Είναι πολύ κοινωνικά με τα άλλα σκυλιά, αλλά δεν θα πρέπει να μένουν χωρίς επίβλεψη με άλλα μικρά κατοικίδια. Είναι επιρρεπείς σε αρκετά προβλήματα υγείας όπως δυσπλασία ισχίων, υποθυρεοειδισμός, νανισμός, επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα στα γόνατα και διαταραχές αναπαραγωγής.



Επιμέλεια

Νίκου Αλεξάνδρα

Επαγγελματίας Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων

Κρήτη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.DogAcademy.gr

τηλ. 6977205505     

*****Ξενοδοχείο Σκύλων*****
** Θετική Εκπαίδευση Σκύλων **
StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης
Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων
Μέλος του APDT#66102 (USA) & PDTE

Τηλ. 210-60 29 053  -  Κιν. 6945 954 564

www.StarDogs.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σειρά Σεμιναρίων για Εκπαιδευτές Σκύλων

Γραφτείτε στο Newsletter μας

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!