Σχολή Εκπαιδευτών Σκύλων "Πρόγραμμα"

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography

Πακέτο Α.

Σειρά μαθημάτων (ένα τρίμηνο ,60 ωρών) που θα διδάσκονται η Εκπαίδευση Κουταβιών (Puppy Training) και η Βασική Υπακοή (Basic Obedience). Θα αποτελείται από θεωρεία (Classical Conditioning, Operant Conditioning, θεωρία Παυλόφ, θεωρία Σκίννερ (θεωρία της μάθησης-Theory of Learning, μορφές ανταμοιβής, τρόπος και χρόνος ανταμοιβής ,Ενστικτώδεις Συμπεριφορές-Instictual Behaviors & Drives, Καθαριότητα- Housebreaking, κοινωνικοποίηση-socialization, κρίσιμες φάσεις στην ζωή του κουταβιού –critical phases of a puppy , πάρτυ κουταβιών – puppy party κλπ.

 

Εκπαιδευτές του StarDogs με την κ. Μπακογιάννη

 

Επίσης της ασκήσεις της Βασικής Υπακοής (Basic Obedience), ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα , ασκήσεις χωρίς λουρί, επίλυση προβλημάτων (δάγκωμα, καταστροφή επίπλων, τράβηγμα στο λουρί κλπ), και όλες τις βασικές ασκήσεις (κάτσε, ξάπλα, μείνε κλπ)

Οι μαθητές της σχολής θα πρέπει να κάνουν πρακτική με σκυλιά, να διαβάζουν την θεωρεία και να απαντούν σε ερωτήσεις, να λύνουν μικροπροβλήματα  συμπεριφοράς και να μπορούν με διάφορους τρόπους να πετυχαίνουν την εκτέλεση διάφορων ασκήσεων χωρίς ποτέ να καταφεύγουν στην χρήση οποιασδήποτε μορφής σωματικής και ψυχολογικής βίας (πνίκτες, φωνές, τραβήγματα του λουριού, απειλές κλπ).Το StarDogs Positive Training έχει το δικαίωμα να σταματήσει την συνεργασία με σπουδαστή που θα κακομεταχειριστεί ζώο κατά την εκπαίδευση. Η όλη φιλοσοφία της σχολής στηρίζεται στις σύγχρονες, θετικές μορφές εκπαίδευσης και στόχος μας είναι να μορφώσουμε και να στηρίξουμε συνεργάτες που θα μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές ζώων αλλά και να διαμορφώνουν ζωοφλική παιδεία.

Πακέτο 2

Στο δεύτερο τρίμηνο (60 ώρες) τα μαθήματα  θα στοχεύουν στο να πετυχαίνουμε με ακρίβεια την εκτέλεση ασκήσεων που έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Τα σκυλιά θα μαθαίνουν να συνεργάζονται μαζί μας χωρίς το λουρί, σε περιβάλλον που υπάρχουν δυσκολίες (πχ. εκτός σπιτιού, παιδιά που τρέχουν, άλλα σκυλιά κλπ). Το  προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης σκύλων  (Advanced Obedience) απαιτεί υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης από τον χειριστή και το σκύλο, αναλυτικό πρόγραμμα βελτίωσης επιδόσεων, κατανόηση της ψυχολογίας του σκύλου στη συγκεκριμένη στιγμή.
Θα διδάσκονται ασκήσεις εργασίας του σκύλου από απόσταση. Θα συγκρίνονται οι διάφοροι μέθοδοι εκπαίδευσης με την θετική μορφή εκπαίδευσης –πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Θα προσκαλούνται στην σχολή ιδιώτες με τους σκύλους τους όπου οι σπουδαστές θα προτείνουν λύσεις και θα εφαρμόζουν τεχνικές. Θα υπάρχουν δημιουργικές ομαδικές και ατομικές εργασίες (tasks) και γενικότερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων (drills & Skills).
Θα υπάρχουν προβολές εκπαιδευτικών βίντεο και βιβλία για διάβασμα. Και θα επακολουθεί συζήτηση.Πακέτο 3

Σε αυτό το τελικό τρίμηνο (60 ώρες) οι σπουδαστές θα ασχοληθούν περισσότερο με την επίλυση σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς των σκύλων (πχ φοβία, επιθετικότητα, άγχος, έλλειψη κοινωνικοποίησης, τραυματικές εμπειρίες κλπ).
Η διόρθωση συμπεριφοράς ενός σκύλου απαιτεί βαθιά γνώση της ψυχολογίας του ζώου, άριστη διαγνωστική ικανότητα του εκπαιδευτή, εντόπιση του προβλήματος, σύνταξη σχεδίου επίλυσης του προβλήματος, επίβλεψη και αποπεράτωση της όλης διαδικασίας. Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να εμπνέει ,να υποστηρίζει και να συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες. Η διόρθωση προβληματικών συμπεριφορών (behavior modification) εμπεριέχει αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για αυτό χρειάζεται γνώση και εμπειρία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τιμωρείται το ζώο για την ‘λάθος’ συμπεριφορά. Οι σπουδαστές του StarDogs Positive Training θα συμμετάσχουν ενεργά στην επίλυση τέτοιων περιπτώσεων. Θα υπάρχουν προβολές βίντεο, διάβασμα βιβλίων και συζητήσεις. Θα παραδίδονται οι εργασίες των Bob Bailey, John Fisher, Ian Dunbar, Jean Donaldson και άλλων παγκοσμίως καταξιωμένων συμπεριφεριολόγων

Σε αυτό το διάστημα οι σπουδαστές θα μπορούν να εκπαιδεύουν σκυλιά (με επίβλεψη) στις εγκαταστάσεις της σχολής είτε στην Βασική , η Προχωρημένη Υπακοή.PROJECTS (εργασίες)

Μεταξύ του 1ου- 2ου και 2ου – 3ου τριμήνου θα υπάρχει ένας μήνας παύσης της σχολής που θα είναι χρόνος εργασιών για τους σπουδαστές. Οι εργασίες θα γίνονται είτε ατομικά είτε ομαδικά. Για παράδειγμα μια ομάδα σπουδαστών θα αναλάβει να επισκέπτεται και να εκπαιδεύει δωρεάν σκυλιά που βρίσκονται σε κατaφύγια (shelters).Κάποιοι άλλοι τα αδέσποτα κάποια περιοχής. Μια άλλη ομάδα να διαβάσει κάποιο βιβλίο ή να γράψει κάποια άρθρα για περιοδικά και εφημερίδες. Όλες αυτές η εργασίες θα είναι υπό την συνεχή παρακολούθηση και συνεργασία με την σχολή και με την έναρξη κάθε επόμενου τριμήνου οι ομάδες θα κάνουν παρουσίαση του έργου, των ερευνών  και συμπερασμάτων τους.To  StarDogs Positive Training πιστεύει στην ολοκληρωμένη προσωπικότητα των σπουδαστών του ως άτομα και ως εκπαιδευτές και η ένδειξη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικό των ατόμων που ασχολούνται με την θετικές μεθόδους εκπαίδευσης. Η σταθερή προσήλωσή  μας στις ζωοφιλικές και επιστημονικές μεθόδους εκπαίδευσης είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας που θα μας καταξιώσει ως δύναμη αλλαγής και ως επιτυχημένους επαγγελματίες στον ανταγωνιστικό χώρο μας. Ας μάθουμε να εκπαιδεύουμε με αγάπη και έπαινο (ανταμοιβή).

Το StarDogs θα στηρίξει τους σπουδαστές τους στην καριέρα τους με 1) Επιχειρηματικά Σεμινάρια 2)  συνίδρυση σχολών εκπαίδευσης σκύλων ή franchising 3) απασχόληση – συνεργασία σε όσους το επιθυμούν με το StarDogs 4) παροχή πελατών 5) δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων της σχολής για εκπαίδευση πελατών των σπουδαστών/ αποφοίτων 6) συνδιοργάνωση επιδείξεων , αγώνων κλπ  7) με την έκδοση βιβλίων, περιοδικών – άρθρων  8) με την διαφήμιση στα ΜΜΕ (περιοδικά, Ιντερνετ κλπ).
Επίσης θα οργανώνει κατά καιρούς χρήσιμα σεμινάρια (πχ. Κτηνιατρικές Πρώτες Βοήθειες, Βοτανολογία και Ζώα , Μασάζ σε ζώα , αθλητικές δραστηριότητες με σκυλιά (Agility, Flyball , Dog-hiking, Dog Dancing , tricks etc.) κλπ.


Δίδακτρα

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Νοέμβριο. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από υποψήφιους εκπαιδευτές και του περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλείστε όπως να φροντίσετε άμεσα για την συμμετοχή σας.

Οι πρώτοι 20 που θα εκπληρώσουν τις χρηματικές υποχρεώσεις τους θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση. Οι υπόλοιποι θα μπορέσουν (πιθανότατα) να συμμετάσχουν στον επόμενο κύκλο σπουδών .

Οι σπουδαστές του StarDogs Positive Training , μετά την απόκτηση του πτυχίου, θα προτείνονται και θα γίνονται αποδεκτοί στον Σύλλογο Εκπαιδευτών Σκύλων Ευρώπης (Pet Dog Trainers of Europe) και APDT (American Pet Dog Trainers).

Μαθήματα
Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του StarDogs στην Παιανία , δυο Σαββατοκύριακα το μήνα  (ανά 15νθημερο)

Με εκτίμηση
Γιάννης Αραχωβίτης

StarDogs Trainers Academy
Yiannis Arahovitis & Karen Freese
Professional Dog Trainers
Tel. 210-60 29 053  mob. 6945- 954 564

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.