Θετική Εκπαίδευση - Στάση Ζωής

Σχόλια Εκπαιδευόμενων
Typography
 Όλοι έχουμε όνειρα, που για κάποιο λόγο αφήνουμε την πραγματοποίηση τους για το μέλλον. Όταν αποφάσισα να πραγματοποίησω το δικό μου μετά από ψάξιμο, σκέψη και αρκετές αμφιβολίες,γνώρισα τον Γιάννη. Εδώ και τρείς μήνες που συνεργαζόμαστε (φοιτώ στην σχολή του και όχι δεν είμαι σκύλος) , έμαθα πως οι απλοί νόμοι συμπεριφοράς, η παρατήρηση, η κατανόηση και η υπομονή μπορούν να μας φέρουν σε καλύτερη επαφή με όλα τα όντα που μας περιβάλλουν.

Έμαθα να ακούω, να αφουγκράζομαι και να είμαι ανοιχτόμυαλη. Να αναζητώ αιτίες και λύσεις αντί να ταμπουρώνομαι πίσω από αφορισμούς και ταμπέλες.

Είδα πόσο ‘σφιγμένοι’ και άκαμπτοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι, πόσο έχουμε χάσει την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία μας ,μέσα στην σιγουριά της αναμφισβήτητης εφευρετικότητας και παντοκρατορίας μας. Με λίγα λόγια έχουμε χάσει το χάρισμα της επικοινωνίας. Φερόμαστε σαν αυταρχικοίαφέντες, και όχι σαν ευγενικοί δάσκαλοι.

Από τηνάλλη είδα με πόση διάθεση συνεργασίας και υπομονή τα ζώα μας προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Πόσο μπερδεύονται από την δική μας άγνοια και πως η άρνηση μας να παραδεχτούμε οτι κάνουμε λάθος ή να ζητήσουμε βοήθεια επιδρά στην συμπεριφορά ή ακόμα χειρότερα στην ψυχική και σωματική τους υγεία.                  

Αν έπρεπε να περιγράψω με δυο λόγια τι μαθαίνουμε από τον Γιάννη θα έλεγα δυο πράγματα : να μην φοβόμαστε να κάνουμε λάθη και να τα παραδεχόμαστε, και να κερδίζουμε ξανά το χάρισμα της επικοινωνίας με ζώα και ανθρώπους. Οι κανόνες ετσι και αλλιώς είναι κοινοί.

Χαίρομαι πραγματικά που κυνήγησα το όνειρο μου (για όποιον δεν κατάλαβε, ήθελα πάντα να γίνω εκπαιδεύτρια ζώων). Χαίρομαι όμως ακόμα περισσότερο που βρήκα τον κατάλληλο χώρο να το κάνω πράξη.

Αυτό που πάντα διαισθανόμουνα ήταν οτι η επαφή μας με τα ζώα μπορούσε να είναι καλή χωρίς να περιέχει τις έννοιες : επιβολή και βία. Τώρα έχω και τα κατάλληλα γνωστικά εφόδια να επιχειρηματολογήσω για αυτό. Και είμαι ακόμα στην αρχή!

Δεν θέλω να ξεχάσω να ευχαριστήσω εκτός από τον Γιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι απόψεις που εκφράζονται , οι συζητήσεις που κάνουμε εντός και εκτός τάξης είναι για μένα ένα επιπλέον μάθημα. 


Ελένη Γιατίλη Φοιτήτρια της σχολής
Stardogs Positive Training Academy

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!