Καλύτερες Σχέσεις των Ανθρώπων με τα Ζώα τους

Σχόλια Εκπαιδευόμενων
Typography

Δεν είναι εύκολο να γράψεις σε μερικές γραμμές τις εμπειρίες και την γνώση που μπορείς να λάβεις όταν βρίσκεσαι μεταξύ ανθρώπων που ναι μεν αγαπούν τα ζώα αλλά πάνω απ όλα πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τις σχέσεις των ανθρώπων με αυτά.

Ναι, αυτό είναι το πιστεύω μας στο StarDogs Academy : «καλύτερες σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα τους». Στην σχολή είδα πως μεταμορφώνεις ένα ζώο από παθητικό παρατηρητή σε ενεργό σύντροφο. Κατανόησα γιατί η βία είναι ξεπερασμένη τεχνική και πώς η υπομονή και η επιμονή μπορούν να κάνουν θαύματα. Ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχουν σίγουρες συνταγές αλλά δημιουργική παρατηρητική προσέγγιση.

Είδα με τα μάτια του σκύλου τον κόσμο και ήταν διαφορετικός, απλός όπως ήταν κάποτε και για μας. Φοβήθηκα και χάρηκα μαζί του για πράγματα που θεωρούμε ασήμαντα.

Η θεωρία είναι χρήσιμη όταν μπορείς να την κάνεις πράξη και αυτό το έζησα καλά.

Φαίνεται σχεδόν απίστευτο να επηρεάζεις ένα ζώο χωρίς να μιλάς, χωρίς να το ακουμπάς αλλά μόνο με την χρήση της έμφυτης ροπής του και εκμεταλλευόμενος τους κανόνες της μάθησης που ισχύουν το ίδιο για όλα τα πλάσματα του Θεού.

Ο Γιάννης Αραχωβίτης που πέρα από Δάσκαλος είναι και φίλος μου, μου έμαθε ότι όχι μόνο στην εκπαίδευση των ζώων αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής μου η Θετική Προσέγγιση αποτελεί το συν.

Έμαθα να παρατηρώ, να βλέπω τα θετικά και να αγνοώ τα αρνητικά, να εκτιμώ τις μικρές επιτυχίες και να βρίσκω κάτι που μου αρέσει σε όλους τους τύπους των ανθρώπων (θετική προσέγγιση).

Έμαθα να μην ανταγωνίζομαι αλλά να συναγωνίζομαι .

Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι οι ερωτήσεις, συζητήσεις και το μοίρασμα ιδεών είναι βασικό στοιχείο του συναγωνισμού. Μαθαίνουμε από τις εμπειρίες των άλλων !

Η επαγγελματική προσέγγιση είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα. Κοινός γνώμονας είναι όμως να υπάρχουν πλάνο και οι στόχοι. Προσωπικά έχω ως εφόδια αυτά που μου μετέφερε ο Γιάννης αλλά η μάθηση είναι κάτι που δεν σταματάει. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τις παρακολουθώ από κοντά. Στόχος μου είναι η εξειδίκευση στην «Διόρθωση Συμπεριφορών» και ακόμα περισσότερο στην «Επιθετικότητα Σκύλων».

Αν είναι ξεκάθαρο το τι θέλει κάποιος, το πώς είναι εφικτό.

Αν υπάρχει επαγγελματικότητα και ειλικρίνεια οι πελάτες πλησιάζουν από μόνοι τους.

Εγώ έχω τυπωμένο στο γιλέκο μου το λογότυπο «Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων». Θέλω όλοι όσοι με πλησιάζουν να ξέρουν τι κάνω.

Όμως για μένα αυτές οι λέξεις είναι σαν το Εθνόσημο.

Οφείλω να τις τιμώ, να τις υποστηρίζω και να τις μεταφέρω με κάθε ευκαιρία. Δεσμεύω την συμπεριφορά μου και τα λόγια μου με αυτές.

Άλλωστε πρέπει να είμαι το παράδειγμα για τους μαθητές μου, περισσότερο για τους ιδιοκτήτες και λιγότερο για τους σκύλους.

Στέφας Αντώνιος
Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
Απόφοιτος του StarDogs Trainers’ Academy

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!