Ένα Eυχαριστώ!!!

Σχόλια Εκπαιδευόμενων
Typography

Είναι λογικό και ανθρώπινο το άγχος του ‘πρωτάρη’. Είναι ικανό να σε παραπλανήσει, να σε απογοητεύσει και σε κάνει να χάσεις κουράγιο, δύναμη, πίστη σε αυτό που έρχεται ‘τόσο απλά’ σαν νέο ξεκίνημα στη ζωή σου!
Ομολογώ ότι στην αρχή –αν και είχα μεγάλο ενθουσιασμό- απογοητεύτηκα και ένοιωσα δύσπιστη, αυτό κράτησε μόλις μέχρι το δεύτερο μάθημα! Τότε ‘κατάλαβα’, τότε ‘πείστηκα’, τότε έδωσα φτερά στον εαυτό μου και ένοιωσα ότι έκανα ένα καλό βήμα, ότι έδωσα στον εαυτό μου ένα δώρο που θα μπορέσει να μεταδώσει με τη σειρά του και σε άλλους, μα πάνω από όλα να καταλάβει το νόημα…..

Πάντα αγαπούσα τα ζώα, πάντα τα προστάτευα ποτέ όμως δεν τα καταλάβαινα πραγματικά! Είναι συγκλονιστικό να μπορείς να ‘μιλάς’ μαζί τους. Να πάψεις να τα μαθαίνεις και να τα αφήσεις να μαθαίνουν αυτά εσένα!    Να βλέπεις από τα μάτια τους τον κόσμο όπως εκείνα τον αντιλαμβάνονται!

Έχουμε μάθει να παπαγαλίζουμε ‘φιλόζωος’ σαν μια καραμέλα που πίσω της κρύβουμε την πραγματική άγνοια και την έλλειψη γνώσης. Έχουμε μάθει να τους δίνουμε τροφή, νερό, χάδια, μα ποτέ πραγματική ευτυχία.

Θα μου επιτρέψεις να μην αναφέρω τον όρο ‘εκπαιδευτής ζώων’ σαν επάγγελμα αλλά σαν φιλοσοφία ζωής! Έτσι το λαμβάνω κι έτσι το νιώθω!

Και πιστεψέ με αυτό φάνηκε και στους άλλους . Και το συνειδητοποίησα όταν μου είπε ο σύζυγός μου: ‘είναι αυτό που έψαχνες, αυτό που πραγματικά ταιριάζει ‘γάντι’ σε σένα! Έφτασες στα 34 για να το βρεις αλλά σημασία έχει ότι το βρήκες!’  όμως η πραγματική αλήθεια είναι ότι εκείνος το βρήκε για μένα! Πίστεψε σε μένα πριν το κάνω εγώ, με έσπρωξε σε αυτό το βήμα και το λιγότερο που του οφείλω είναι ένα ευχαριστώ και έναν αγώνα να του αποδείξω ότι άξιζε και να τον ανταμείψω! Κοίτα λοιπόν ότι αυτό μου μας δίνεις δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, είναι αυτογνωσία είναι ελπίδα είναι αγάπη είναι πίστη!

Σε ευχαριστώ δάσκαλε!

 

Μαριλίζα Ξυδάκη

Σαλαμίνα 

Φοιτήτρια StarDogs Trainers Academy

Τμήμα 2007-8

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!