Άνθρωποι και κατοικίδια!

Νέα
Typography

araxovitis signature

Γράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, 
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων - Αντιπρόσωπος Ελλάδας για το PDTE

Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι καθημερινή ανάγκη για όλους!

Για χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος βάσισε την εξέλιξή του, και σε πολλές περιπτώσεις την επιβίωσή του, στην βοήθεια που του πρόφεραν τα κατοικίδια ζώα.

Χωρίς την δική τους συμβολή και θυσία, σίγουρα, δεν θα είχε καταφέρει μόνος του τόσα πολλά. Ειδικά σε εποχές που η τεχνολογία ήταν ελάχιστη, η καθημερινότητα του ανθρώπου ήταν άρρηκτα συνυφασμένη με τα ζώα που τον συντρόφευαν.

Το γαϊδουράκι, οι κατσίκες, οι κότες , όλα μοιράζονταν την ζωή τους με αυτή του αγρότη ή του τσοπάνη. Πρόσφεραν τη δύναμή τους, τα προϊόντα τους, το ίδιο τους το σώμα

Τα πράγματα βεβαίως άλλαξαν. Ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από την φύση, οι μηχανές κυρίευσαν τη ζωή μας, ο δρόμος του χώρισε αρκετά, από αυτή τον ζώων.

Βεβαίως το σκυλί παρέμεινε πιστός σύντροφος, μόνιμος συνοδοιπόρος και ανυπέρβλητη σχέση. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή το μοναδικό δέσιμο δύο διαφορετικών όντων.

Ο άνθρωπος θα πρέπει να μην ξεχνάει το τι οφείλει στα ζώα. Θα πρέπει να τα σέβεται, ακόμα και αν δεν τα αγαπάει. Θα πρέπει να τα προστατεύει, ακόμα και αν δεν του ανήκουν.

Για δε το σκυλί, του οφείλει μια θέση στην καρδιά του, μιας και δικαιωματικά του αξίζει.

 

Μάθε περισσότερα για τον σύντροφό σου.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων, Αθήνα, Κυριακή, 3/4/16

http://www.stardogs.gr/portal/proionta-ypiresies/seminaria/618-seminario-ekpaidefsis-skylon-kyriaki-03-04-16

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!