Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα το τέλος , όχι η αρχή

Εκπαίδευση Σκύλων
Typography
Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα το τέλος , όχι η αρχήΠολλοί υποστηρίζουν ότι το να αρχίσεις κάτι είναι το δυσκολότερο. Αν αυτό είναι σωστό, τότε γιατί ακούμε τόσες ιστορίες για ανθρώπους που εγκατέλειψαν την δίαιτά τους, το σχολείο, το γράψιμο ενός βιβλίου, τα όνειρά τους , την εκπαίδευση του σκύλου τους.. Ίσως δεν είναι η αρχή αλλά η ολοκλήρωση, το τέλειωμα ενός στόχου που είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε όταν αγωνιζόμαστε για κάτι.

Πολλοί από μας περιμένουμε να συμβούν θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Πάντα υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση ενός σκύλου. Και το ξεπέρασμά τους είναι που θα μας κάνει καλούς και άξιους χειριστές σκύλων. Αν ήταν τόσο εύκολα, ο καθένας μας θα είχε ένα σκύλο που θα ήταν σαν την ...Λάση ή τον Ρεξ.

Όταν ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση του Τζακ και πετύχουμε ένα υψηλό βαθμό επικοινωνίας και ικανοτήτων , τότε είναι που μπορούμε να νοιώθουμε υπέροχα για την προσπάθειά μας. Η ολοκλήρωση είναι που μετράει και όχι το απλώς "'άρχισα , αλλά ...", "αυτή η ράτσα είναι ξεροκέφαλη", "δεν έχω χρόνο" κ.λ.π. Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα το τέλος , όχι η αρχή.

Για αυτό προσπαθούμε με υπομονή και συνεχή , καθημερινή προσπάθεια για να φτάσουμε το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων που απαιτείται ώστε η συμβίωση μας με τα σκυλιά μας να είναι αρμονική. Να είμαστε προετοιμασμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όχι να τα παρατήσουμε. Το σκυλί μας δικαιούται μια εκπαίδευση και εμείς του την οφείλουμε (όπως και στα παιδιά μας).

StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
Μέλος του APDT & full member of PDTE
Τηλ. 210- 60 29 053 & 6945 95 45 64
www.StarDogs.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"Your Dog Deserves an Education"
Σεμινάρια για Εκπαιδευτές Σκύλων
Ξενώνας & Εκπαίδευση Σκύλων
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!