Ας μπούμε στην θέση τους!

Νέα
Typography
position Πολλοί άνθρωποι βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και αντιδρούν ανάλογα στη θέα ενός σκύλου, ενός ζώου.
Πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο και αρχίζουν τα τσιρίγματα και τους αναθεματισμούς. Επίσης αυτόματα στρέφονται εναντίων όλων όσων έχουν υπό την κηδεμονία τους ένα κατοικίδιο.

 

 

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

 

Εύκολα σκύβουν και παίρνουν τη πέτρα για να την πετάξουν στο αδέσποτο που έτυχε να διασταυρωθεί ο δρόμος του με τον δικό τους. « Μα δεν το βλέπεις; Έτοιμο να μου ορμήσει είναι…!» ξεφωνίζουν, σε μια προσπάθεια να πείσουν τον εαυτό τους και τους άλλους για το δίκιο της συμπεριφορά τους και το πέταμα της πέτρας.

Όμως αν χαλαρώσουμε και βάλουμε τον εαυτό μας, έστω και για λίγο, στην θέση του τετράποδου, θα δούμε ότι και αυτό έχει λόγους να μας φοβάται και μάλλον περισσότερους. Και λόγω ότι δεν έχει και την λογική του ανθρώπου (άσχετα αν και εμείς που την έχουμε δεν την πολυχρησιμοποιούμε). Όταν ένα ζώο μας βλέπει το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διακρίνει αν υπάρχει κάποιος επερχόμενος κίνδυνος. Είναι στη φύση του. Την τσάντα που κουβαλάμε στα χέρια δεν μπορεί να ξέρει ότι την έχουμε για τα ψώνια. Αυτό μπορεί να νομίζει ότι είναι ..οτιδήποτε επικίνδυνο.

Συνεπώς είναι και δική μας δουλειά αλλά και προς το συμφέρον μας να συμπεριφερόμαστε ήρεμα και φιλικά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και το ζώο αντιδρά πολλές φορές ανταποκρινόμενο στις δικές μας κινήσεις και στα μηνύματα που του στέλνουμε.

Μάθε να διαβάζεις τα Σήματα Επικοινωνίας του Σκύλου!! Διάβασε το Σήματα Ηρεμίας (παγκόσμιο best seller)

Όπου σταματά η γνώση, αρχίζει η βία! Η σωστή και ακριβής επικοινωνία βοηθάει στην αρμονική συνύπαρξη!

Πικνικ για τους φίλους μας

Eπίσης :Μην ζητάτε άδεια!!

Σημ: Για να λαμβάνετε καθημερινά τα άρθρα, τα νέα και τις προσφορές μας , κάντε "μου αρέσει-Like στην σελίδα μας και ενεργοποιήστε το "να λαμβάνω ειδοποιήσεις" στην επιλογή δίπλα από Like -Μου αρέσει, το βρίσκετε πατώντας το βελάκι...

 

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!