Απαγόρευση των τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα, μια Ευρωπαϊκή Πρωτιά

Νέα
Typography

tsirkoΨηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των δεσποζόμενων και τα αδέσποτων  ζώων συντροφιάς από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέχοντας  μεταξύ άλλων, μια εξαιρετική διάταξη για την οποία το GAWF έδωσε μάχη από το 2006. Πρόκειται για την  απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα γεγονός που αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 12 αναφέρεται η:
«Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες δραστηριότητες» . Αυτό σημαίνει ότι  τα τσίρκο θα μπορούν να δίνουν παραστάσεις στην  Ελλάδα μόνον και εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑ, μια νίκη που δικαιώνει τους αγώνες του GAWF  για την προστασία των κακοποιημένων και βασανισμένων ζώων των τσίρκων. 
Το 2006, το GAWF σε συνεργασία με το Animal Defenders International και 52 ελληνικά φιλοζωικά σωματεία ξεκίνησαν μια πανελλαδικά συντονισμένη εκστρατεία κατά των τσίρκων με ζώα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, εντατικοποιήθηκε και συστηματοποιήθηκε  η πίεση  προς τους Έλληνες πολιτικούς, ενημερώθηκε το κοινό για την κακοποίηση την οποία υφίστανται τα ζώα στα τσίρκο και διευρύνθηκε ο κύκλος πίεσης με τη συλλογή 15.000 υπογραφών οι οποίες κατατέθηκαν στους σχετικούς Υπουργούς.
Το 2007, συντάχθηκε από τη νομική σύμβουλο και συνεργάτιδα του GAWF κα. Ιάσμη Παπαθεοδώρου, αιτιολογική έκθεση και προσχέδιο νόμου σχετικά με την απαγόρευση   των ζώων στα τσίρκο η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς επεξεργασία και ψήφιση. 
Ως GAWF είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σήμερα, με την καταλυτική συμβολή μας, οδηγηθήκαμε στην  επίτευξη ενός μεγάλου φιλοζωικού οράματος - να μην έρχονται τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα. Επιπλέον θα θέλουμε να εκφράσουμε την ελπίδα μας για το μέλλον, μιας και μέσα στη ζοφερή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα που ζούμε, η Ελλάδα πρωτοπορεί και πρώτη από όλους στέλνει μήνυμα φιλοζωίας σε όλη την  Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες

http://www.gawfcircuscampaign.org.uk/campaign.html

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!