Το χόμπυ που έγινε και επάγγελμα!

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography
Ποιος θα το πίστευε όταν ήμουν μικρό παιδί και έπαιζα με τα σκυλιά της γειτονειάς στο χωριό μου, σ' ένα κορακοχώρι στην Αρκαδία, ότι αυτό (το παιχνίδι με τα σκυλιά) ,χρόνια αργότερα, θα γινόταν το κεντρικό σημείο αναφοράς της ζωής μου και της δουλειάς μου.
 
Τότε , όπως κάθε παιδί, έπαιζα με τα ζώα γιατί μου έδινε ευχαρίστηση. Τώρα , εκτός από την ευχαρίστηση, παίζω και με σκοπιμότητα. Ο στόχος μου δεν είναι απλώς να περάσω πέντε λεπτά χαζολογώντας με το σκυλί μου και βλέποντάς το να τρέχει χαρούμενο μεν αλλά σαν ηλίθιο δε πίσω από μια μπάλα που του πετάω. Τώρα το παιχνίδι έχει όρους, στόχους, βελτίωση σχέσης και επικοινωνίας. Η αγάπη πια συνοδεύεται με γνώση και χρήσιμα αποτελέσματα.

Μα πως συνδυάζεται το παιχνίδι με την μάθηση. Το ένα είναι ανέμελο και για την πλάκα και το άλλο ,η μάθηση, έχει στόχους και κόπους. Εδώ είναι το μυστικό και η καλή μου τύχη. Κατάφερα να συνδυάσω την μάθηση με παιχνίδι και το παιχνίδι με μάθηση.

Έτσι μπορώ και χαίρομαι τη σχέση μου με τα σκυλιά μου αλλά ταυτόχρονα να την βελτιώνω και την εμπλουτίζω μέσα από τις κατάλληλα επιλεγμένες δραστηριότητες. Για παράδειγμα μια βόλτα στο βουνό με το σκυλί μου είναι ευκαιρία για περπάτημα και άσκηση αλλά και μιας πρώτης τάξης ευκαιρίας να παίξουμε το παιχνίδι "βρες το με την μύτη σου".

Τη προηγούμενη μέρα περνώ από το σημείο της βόλτας και κρύβω διάφορες λιχουδιές, αγαπημένα παιχνίδια του σκυλιού μου κ.λ.π. Η απλή βόλτα αποκτάει μια άλλη διάσταση τώρα. Το σκυλί προσπαθεί συστηματικά να βρει τους κρυμμένους θησαυρούς. 

Εδώ και χρόνια τώρα (γρήγορα που περνούν..) έχω την ευλογία και την τύχη να είμαι εκπαιδευτής σκύλων, ιδιοκτητών σκύλων και εκπαιδευτών σκύλων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως παιδί (στη δεκαετία του '70) δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα επάγγελμα. Πόσο μάλιστα ένα από τα πιο όμορφα, ενδιαφέροντα, συναρπαστικά και κερδοφόρα. Συνάμα το να ασχολείσαι σε βάθος με την εκπαίδευση και επικοινωνία με τα σκυλιά (ζώα) σου δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθείς με τον καλύτερο τρόπο πόσο σημαντικά είναι τα βασικά της συμπεριφοράς ,κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται και ψάχνει την αλήθεια σε περίπλοκα και μπερδεμένα σχήματα και φιλοσοφίες. Τα σκυλιά σε μαθαίνουν να βλέπεις την αλήθεια γυμνή, αφτιασίδωτη. Αρκεί εμείς να μπορούμε και να θέλουμε να δούμε την απλότητα της αλήθειας. 

Η ανάπτυξη και η εξάπλωση των θετικών μορφών εκπαίδευσης στα ζώα έγινε το άρμα αλλαγής στη ζωοφιλική κουλτούρα και ταυτόχρονα άλλαξε την προσέγγιση, την κατανόηση και την προσπάθεια επικοινωνίας με το πιο αγαπημένο και πιστό φίλο του ανθρώπου. Το πόσο ακριβή είναι η σχέση του ανθρώπου με το σκυλί του το διαπιστώνω καθημερινά κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός και του χόμπι μου. Νοιώθω τόσο υπέροχα όταν βλέπω τους ιδιοκτήτες να συζητούν, να γελούν, να παίζουν, να κλαίνε, να αγωνιούν για το σκυλάκι τους. Η συνειδητοποίηση ότι είναι ο γλυκός τους συνοδοιπόρος στη ζωή δίνει σε αυτή τη σχέση σπάνια ομορφιά. Μακάρι όλη αυτή την αγάπη να την διοχετεύσουμε και προς όλα τα άλλα όντα του πλανήτη ,έμψυχα και άψυχα. Όσο πιο πολύ αγάπη δίνουμε , τόσο πιο πολύ λαμβάνουμε. Αυτό συμβαίνει και με τα σκυλιά. Μας επιστρέφουν τα πάντα στο ακέραιο.

Ευχαριστώ το θεό που με αξίωσε να υπηρετώ αυτό το χώρο στη ζωή. Η εκπαίδευση και η συνύπαρξη μου με τα σκυλιά, με βοήθησε να αναπτυχθώ, περισσότερο από ότι με βοήθησε το σχολείο . Για μένα είναι το πανεπιστήμιο της ζωής μου. Και ελπίζω να έχω χιλιάδες συμφοιτητές.

---------------------------------------------------------

Γίνε Εκπαιδευτής Σκύλων - Τα Μαθήματα Ξεκινάνε!

---------------------------------------------------------

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.