Μαθήματα ήθους, αγωνιστικότητας και ευαισθησίας από μια νεαρή ζωόφιλο!!

Νέα
Typography

nikoletaΗ Νικολέττα Τρύφωνα, από την Κέρκυρα, εντυπωσιάζει με τις επιλογές και το μήνυμά της!

Νικολέτα καλημέρα, Σε συγχαίρω για την προσπάθεια σου να αναδείξεις τα προβλήματα εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων στην χώρα μας. Τι σε έκανε να επιλέξεις να κολυμπήσεις επί 16 ώρες (από το νότιο άκρο της Κέρκυρας μέχρι την πόλη);
Η διαδρομή αυτή ήταν μια πρόκληση για μένα, διότι όλοι οι μαραθώνιοι μου ξεκίνησαν από το νότιο μέρος του νησιού προς το κέντρο. Βέβαια ήταν πολύ μικρότεροι και κάλυπταν μόνο τμήματα της διαδρομής που έκανα αυτή τη φορά. Έτσι πάντα είχα σαν όνειρο μου να καλύψω όλο το νότιο κομμάτι του νησιού κολυμπώντας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις;
Θα ήθελα να πω στον κόσμο να μην παραβλέπει το πρόβλημα των αδέσποτων, να βοηθάει όπου μπορεί είτε με φιλοξενία κάποιου ζώου μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο σπίτι για αυτό, είτε με μια μικρή δωρεά σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο. Ακόμα και 1 ευρώ μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Ποια η σχέση με τα ζώα;
Από πολύ μικρή λάτρευα τα ζώα και όταν τα έβλεπα να υποφέρουν υπέφερα και εγώ. Τα ζώα είναι η αδυναμία μου, έχω και εγώ ένα κατοικίδιο, έναν πανέμορφο γατούλη τον οποίο λατρεύω και του προσφέρω την απόλυτη αγάπη μου!

Πως ένοιωθες όλες αυτές τις ώρες μέσα στο νερό;
Οι πρώτες ώρες μέσα στο νερό είναι εύκολες μετά το 10ωρο όμως αρχίζει κανείς να νιώθει την κούραση, το κρύο και τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος. Εκεί είναι που το μυαλό παίζει καθοριστικό ρολό. Μόνο ένας νους δυνατός και συγκεντρωμένος στον στόχο του μπορεί να καταφέρει να υπερνικήσει τις αδυναμίες του σώματος. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας, να μπορεί κανείς νοητικά να ξεπέρνα την κόπωση και την αίσθηση του κρύου που προκαλεί η πολύωρη παραμονή στο νερό.

Ποιοι σε βοήθησαν:
Στην αρχή μπορώ να πω ότι βρήκα όλες τις πόρτες κλειστές. Αφού έκανα όμως την πρώτη μου διαδρομή ανοιχτής θάλασσας στις 15 Ιούνιου από την Ηγουμενίτσα ως την Κέρκυρα τα πράγματα μπορώ να πω ότι άλλαξαν κάπως. Το λιμενικό συνεργαζόταν πάντα άψογα μαζί μου και αυτό με βοήθησε πολύ καθώς επίσης και η ομάδα μου η οποία πίστεψε από την αρχή σε μένα καθώς και το φιλοζωικό σωματείο "η Κιβωτός" για το οποίο αγωνίζομαι, το οποίο αγκάλιασε από την αρχή τις ιδέες μου.

Πως αντέδρασαν οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης;
Γενικά είμαι ευχαριστημένη από τις αρχές και από τα ΜΜΕ τα οποία πρόβαλαν αρκετά τις προσπάθειες μου. Ήμουν καλεσμένη σε αρκετές τοπικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και ο τοπικός τύπος με στηρίζει πολύ. Επίσης μέσω των τοπικών ΜΜΕ οι προσπάθειες μου προβάλλονται και πανελλαδικά μέσω κάποιων ιστοσελίδων. Όσον αφόρα τις τοπικές αρχές έχουν αγκαλιάσει πιστεύω τις προσπάθειες μου αφού στον τελευταίο μου αγώνα, κατά την άφιξη μου, ήταν πάρων και ο νέος δήμαρχος.

Νοιώθεις ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και την προβολή;
Είμαι βεβαία πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και κυρίως από το γεγονός ότι βλέπω τα όνειρα μου να γίνονται πραγματικότητα, οι αντοχές μου να είναι μεγαλύτερες από αυτές που περίμενα και να είμαι σε θέση να θέτω νέους πιο δύσκολους στόχους. Όσον αφόρα την προβολή θα ήθελα όσο μεγαλώνουν περισσότερο οι αποστάσεις που κάνω να προβάλλονται και λίγο καλυτέρα πανελλαδικά.

Τι σου λένε οι συνομήλικοι σου; Οι γονείς σου;
Οι γονείς μου είναι πολύ περήφανοι για μένα όπως επίσης και οι συνομήλικοι μου. Βεβαία κανείς δεν πίστευε ότι είμαι ικανή να κολυμπήσω τέτοιες αποστάσεις αφού ασχολούμαι μόνο ένα χρόνο με την τεχνική κολύμβηση. Υστέρα από αυτές τις διαδρομές που κατάφερα να κάνω τους φαίνεται απίστευτο το αποτέλεσμα.

 Περισσότερα άρθρα & συζητήσεις στην ομάδα συζητήσεων του StarDogs

 

Πατήστε "Μου Αρέσει" στη Σελίδα και να «Λαμβάνω ειδοποιήσεις» για να ενημερώνεστε άμεσα

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!