4 του Οκτώβρη...Παγκόσμια Μέρα των Ζώων

Νέα
Typography
tentyΦίλες, φίλοι...

4 του Οκτώβρη...Παγκόσμια Μέρα των Ζώων και ταυτόχρονα, για φέτος, μέρα Εθνικών Εκλογών! Το ενδιαφέρον του κόσμου "στράφηκε" στις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, αφήνοντας, προσωρινά, στην "αφάνεια" τη μέρα των ζώων... Παρ'όλα αυτά, θεωρώ, ότι όλοι εμείς, που έχουμε αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής μας στην προστασία τους και στην ηθική τους μεταχείριση, δεν περιμένουμε αυτή τη μέρα, για να εκδηλώσουμε τις προθέσεις μας στον αέναο αγώνα που έχουμε ήδη ξεκινήσει...Αυτόν της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ζώων και της εμφύσησης της φιλοζωίας στην κοινωνία μας!

Διαβάζοντας το βιβλίο της TURID RUGAAS,"Μιλώντας με το σκύλο σας-Σήματα ηρεμίας", από τις εκδόσεις του StarDogs Positive Training, διαπίστωσα, μ'ενδιαφέρον, ότι οι σκύλοι, ως αγελαία ζώα, έχουν μια γλώσσα επικοινωνίας, η οποία αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία σημάτων! Τα πιο αξιοσημείωτα από όλα τα σήματα, είναι τα Σήματα Ηρεμίας, που χρησιμεύουν στο να διατηρούν την αρμονία στην κοινωνική ιεραρχία των ζώων και για να λύνουν τους ανταγωνισμούς ή και τους καβγάδες μεταξύ τους.

 

Τα ζώα έχουν τη δυνατότητα να ηρεμούν τους εαυτούς τους και τα άλλα ζώα όταν διαισθάνονται ότι κάτι δημιουργεί ένταση και απειλή.Αυτά τα σήματα-μηνύματα χρησιμοποιούνται για την αποφυγή κάποιας διαμάχης πολύ πριν το κακό γίνει. Στόχος τους είναι να αποφευχθούν οι απειλές και τα προβλήματα, να απαλύνουν το άγχος, την ανησυχία, τη νευρικότητα, τους δυνατούς θορύβους και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Χρησιμεύουν, γενικά, για να κάνουν τους παρευρισκόμενους (σκύλους και ανθρώπους) να νιώσουν ασφαλείς!

Ας παραδειγματιστούμε από την κοινωνική συμπεριφορά των ζώων, των οποίων είμαστε υπερασπιστές, κι ας ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να γίνουν "η δική τους φωνή", η οποία θα διεκδικήσει αυτά που τους αξίζουν!

Αυτό θέλουν από όλους κι όλες εμάς που, ακόμα κι αυτή τη μέρα των εθνικών εκλογών, η σκέψη μας ήταν κοντά τους...

Φιλικά και με εκτίμηση!
Χριστίνα Μπαλτά - Πούλιου
Δασκάλα - Μέλος Φιλοζωικού Σωματείου Ξάνθης
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!