Πώς να εκπαιδεύσω το γατάκι/ τη γάτα μου σωστά?

Νέα
Typography
Πώς να εκπαιδεύσω το γατάκι/ τη γάτα μου σωστά?Δεν ξερατε ότι και τα γατακια εκπαιδευονται? Κι όμως ακριβώς όπως τα σκυλάκια χρειάζεται να λάβουν κι αυτά τη βασική τους εκπαιδευση, εάν το παραμελήσετε θα βρεθειτε με ένα γατο η γατα εφιάλτη, μετα επιπλα σας κρόσσι, τις κουρτινες σας ξεσκισμένες σε σχήμα δαντελας και δύο γατησια ματια να σας κοιταζουν γεματα απορία και γλύκα.Ολα αυτά αντιμετωπίζονται πολύ ευκολα κα θα τα αποφυγετε με σιγουρια αν εκπαιδευσετε το γατακι σας με τη μεθοδο που ακολουθει.

Το γατακι σας ειναι αδέσποτο γατακι η καποιο ρατσας? Και στις δύο περιπτώσεις η ίδια ακριβώς δουλειά σας περιμένει. Η μόνη εξαιρεση είναι εάν πηρατε γατάκι της γατοομ’αδας γιατι εκτος σπάνιωων περιπτώσεων τα δίνουμε ηδη εκπαιδευμένα για σπίτι. Για να εχετε ένα γατακι σαν αυτά που βλέπετε και λαχταράτε στις φωτογραφίες, ηρεμο ησυχο και καλά εκπαιδευμένο θα χρειαστει να ακολουθησετε μια απλη διαδικασία αλλα με ειδικό τρόπο.

 

 

ΓΙΑ Γατακι εως 8 μηνών προ της στειρωσης του

 

 

 

Δημιουργειτε Κλίμα Ασφάλειας και Στοργής στο γατακι σας.

Πώς να εκπαιδεύσω το γατάκι/ τη γάτα μου σωστά?Φροντίζετε αν το αγγαλιάζετε κα να το χαιδευετε πολύ συχνα με μια απαλή και σταθερή αγγαλία. Οσο πιο μικρο αγγαλιάζεται ένα γατακι τοσο πιο ευκολα εξοικειώνετα με τον ανθρωπο. Υπαρχουν γαακια που προτιμουν το χαδι ενώ είναι στο εδαφος, μπορειτε νατο σεβαστειτε η να επιμέινετε στο να συνηθίσουν και την αγγαλία με μικρές δόσεις. Μετά από κάθε αγγαλια τα ταίζετε κατάλληλη για την ηλικία τους τροφη και μπορειτε να δωσετε και μια εξτρα λιχουδιά εαν εκαναν προόδους στο θέμα αγγαλιάς. Έτσι θα συνδυαστει η αγγαλιά σας με θετικά ερεθίσματα.Ολη αυτή η διαδικασια εάν εχετε φυσικα πολύ τρυφερο σε χαρακτηρα γατακι ειαι πολύ ευκολη και είναι πιο δυσκολη με τα πιο δυσπιστα γαάκια ανεξαρτητως φυλλου. Παράλληλα οταν είναι στο έδαφος μπορειτε να του πεταξετε μαλακα μια μπαλιτσα η ένα ειδικό παιχνιδάκι για να αρχίσει να μαθει να παιζει. Στην αρχη θα αντιδράσει ανάλογα με το χαρακτηρα και την ηλικία του. Μπορει να ειναι αδιαφορο η φοβισμένο αν είναι πολύ μικρο η φοβικό η να μπει κατευθειαν στο πνευμα εάν είναι κοντα 3 μηνών και πιο άνετο σε χαρακτηρα. Θα παιζετε λοιπον κάθε μέρα μαζί του στο πατωμα η δινοντας του να πιασει ένα παιχνίδι με καλάμι ψαρέματος. Το συχνο ποιοτικό ταισμα η σταθερη και θετική επαφη με το σωμα και τις μυρωδιες σας και το διασκεδαστικό παιχνίδι θα το κάνουν να αισθανθει συντομα ανετα μαζί σας. Έτσι θα αναπτυχθει σιγα σιγα μεταξύ σας μια σχέση στοργής. Όλα αυτά θα το προδιαθέσουν θετικά προς εσας και θα καταλάβει ότι εχετε καλές προθέσεις. Αυτό εινα το απαραίτητο συστατικο κάθε ανθρωπου που θελει να εκπαιδευσει τη γατα η το γατακι του. Αν δεν δημιουργηθει οποιαδήποτε εκπαιδευση θα αποτυχει. Αφου το δημιουργησετε μπορειτε να αρχισετε την εκπαιδευση του.

Οι κινήσεις σας θα πρεπει αν μην εχουν αγχος αγωνία η ανυπομονησία. Θα πρέπει αν δειχνουν σταθερότητα και απαλη δύναμη.Ενας τροπος για να το πετύχετε είναι να σκεφτεστε ότι θα εκπαιδευσετε πολύ καλα το γατακι σας και ότι προβλημα υπαρξει θα το αντιμετωπίσετε και ότι δεν χρειάζεται να ανυσηζείτε για τίποτα όλα τελικα θα καταλήξουν καλα.

 

Β.Αρχίζετε την εκπαιδευση του

 

Φτιάχνετε αν δεν εχετε ηδη φτιάξει σε μία γωνία μια φωλια στο γατακι σας σε ένα δωμάτιο του σπιτιου, με το γατοφόρο του ανοιχτό, την ειδική τουαλέττα για αμμο γατας, ένα ονυχοδρόμιο, μπωλακια για κροκετες, κονσερβα και νερακι , παιχνιδια και πολλα μαλακα αντικειμενα όπως χαλάκια κατω η αρκουδακια λουτρινα. Αυτά θα το προδιάθεσουν θετικά.

 

Μαθημα ένα:του μαθαινω να μένει και μόνο του

 

Οι πιο πολλοι ανθρωποι δεν θελουν να κλεισουν ένα γατακι μονο του σε ένα δωματιο κι έτσι τα περισσοτερα ζώα αναπτυσσονται κακομαθημένα χωρις να ξερουν αν μενουν μόνα και κακοποιουν τις πορτες η ουρλιάζουν απελπισμένα. Εσεις στο δικο σας γατακι θα φροντισετε να του μαθετε να εμνει ευχαριστα μονο του από μικρο για να αποφυγετε παραπονα γειτόνων και γατακια κακομαθημένα αν απουσιάζετε. Αυτό θα το πετυχετε εάν δεχτειτε πρωτα ο ιδιος ότι είναι κατι καλο γι αυτό το να το μαθει. Έτσι πρακτικα κάθε φορα που θα παιζετε η θα του δινετε να φαει αφου περασατε ωρα μαζι ποιοτικά θα φευγετε κλεινοντας την πορτα χωρις πολλα πολλα αφου πρίν θα εχετε αφησει ένα αρκουδακι να το αγγίζει. Το ραδιόφωνο ανοιχτο βοηθα επίσης. Εάν το γτακι έχει ιδορροπημένο χαρακτητα και εάν ξενεγυρνατε τακτικα θα αρχισει να καταλαβαινει ότι είναι μια φυσική διαδικασία και δεν θα ανυσυχει. Προσοχη να μην κανετε «τραγικούς αποχαιρετισμους» και να μην το φωναζετε να δειτε τι κανει εξω από την πόρτα η ανοιγετε κάθε τρεις και λίγο. Είναι μια χαρα δειξτε εμπιστοσύνη.

 

Μαθημα δύο: Του μαθαινω να μπαινει και να μένει στη γατοφόρο του

 

Οι πιο πολλοι ανθρωποι δεν εκπαιδευουν το γατάκι τους στο να μένει μέσα στη γατοφόρο η να μεταφέρεται με καποιο μέσο και έτσι εάν αυτό αρρωστησει και χρειαστει να φιλοξενηθει σε γιατρο η να μεταφερθει εχουν μπροστα τους ένα ζωο απαρηγόρητο και πολύ ανυσηχο που δημιουργεί προβλήματα. Έτσι εσεις το μαθαινετε το βράδυ όταν κοιμαται να μπαινει στη γατοφόρο του να κοιμηθει οπου εχετε βαλει μαξιλαράκι και ένα αρκουδάκι. Εξίσου το βαζετε για μια ωρα τη μέρα μεσα στη γατοφόρο του με ότι του αρεσει περισσότερο να τρωει και το αφηνετε λιγο εκει έτσι ώστε να συνδυάσει τη γατοφόρο του με κατι πολύ λαχταριστο.

 

Μαθημα τρία: Του μαθαινω να πηγαινει στην άμμο του

 

Πολλοι συντροφοι γατας παραπονιούνται ότι το γατακι τους δεν χρησιμοποιει σωστά την άμμο. Για να το διορθώσετε αυτό κάθε φορα που του δίνετε να φαει κατι λαχταριστο (δυο φορες τη μερα γενικα) καθεστε δίπλα του και όταν τελειωσει το πιανετε μαλακά και του δείχνετε την αμμο βαζοντας το μέσα και χαιδευοντας το, ενώ το κρατάτε εκει κα το ενθαρύνετε. Αυτό μπορειτε να το κανετε σε γατακια ηδη από την εποχη που είναι με μπιμπερο γυρω στον ένα μηνα και κάτι. Εαν δεν πιάσει τονόημα κατευθειαν του πιάνετε μαλακά τα μπροστινά ποδαράκια και το κανετε να σκάψει, ότι θα του μαθαινε δηλαδη η μαμα του η θα το εβλεπε και θα μάθαινε μιμούμενο. Λογικά μετ από μερικά τετοια μαθματα θα παει μονο του και ειμαι σημαντικο να το επιβραβευετε με χαδια τις πρωτες φορες και να του λετε μπράβο.

 

Μαθημα τεσσερα Του μαθαινω το ονυχοδρόμιο

 

Όταν το γατακι σας φαει και κανει την αναγκη του αρχιζει συχν να έχει κεφια και θελει παιχνίδια. Ελεινη είναι η κατάλληλη ωρα να το μαθετε ονυχοδρόμιο. Εχετε την επιλογή ενός ονυχοδρόμιου επιπεδου σαν χαλακιθ η ενός ορθιου σαν στηλου. Πολλα γατακια εχουν μια φυσική ταση προς το ένα η το άλλο. Καλό ειναι να την ακολουθησετε. Παρτε ένα καλης ποιοτητας στηλο η χαλάκι και παρτε του τα μπροστινά ποδαράκια και βαλτε το να τα ξυσει καθοδηγώντας το εκει. Στο ονυχοδρομιο στηλο μπορειτε να το κρεμάσετε από τα νυχακια του απαλά έτσι θα καταλαβει πιο γρήγορα η ακομη να το δελεασετε με παιχνιδια ποπυ εχουν τα ονυχοδρομια όπως μπαλες η ποντικια. Με λιγες επαναλείψεις θα μαθει μια χαρα και θα γλυτωσετε τα επιπλα σας. Αργοτερα θα τοποθετησετε ένα δυο τετοια ονυχοδρομια στο σπιτι κατά προτιμηση δίπλα σε καναπεδες έτσι ώστε ευκολα α το μετακινειτε εάν παει ναπειραματιστει σε αλλα μέρη για ξύσιμο.

Thessaloniki  Cat  Group/ ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6979680445 ( 14-16/22.00/23.00)

Οι Γατοομάδα είναι ομάδα πολύ οργανωμένων ιδιωτών γατόφιλών, που λατρευουν αυτο που κάνουν και προσπαθουν ότι καλύτερο μπορούν στα παλισια των δυνατοτήτων τους. Αν και απλή ομάδα, λειτουργεί υποδειγματικά και προάγει την γατοφιλία και την εκπαιδευση γατογονιών στην ελλαδα με στοχο την μειωση της κακοποιησης και της εγλαταλειψης των αδέσποτων γατιών, την προωθηση των στειρωσεων για την εξαλειψη της κακοποιησης,την εκπαιδευση νεων γατογονιών και του κοινού και την πετυχημένη υιοθεσία μικρων, μεγαλων και ανάπηρων γατιων. Αναλαμβάνουμε μόνο οσα γατακια μπορούμε πραγματικά κάθε φορα για να μπορούμε να εγγυηθούμε ένα καταπληκτικό σπίτι στο καθένα από αυτά ειτε είναι υγιες ειτε αδεσποτάκι ρατσας ειτε μεγαλουτσικο ειτε αναπηρο.Για μας είναι όλα ιδια.

Βοηθήστε την ΓατοΟμάδα σαν εθελοντές, σπίτια φιλοξενείας, προσφέροντας ειδικές τροφές, υλικά φιλοξενείας γάτας, παιχνιδάκια, εμβόλια, φάρμακα ή χρηματα για συγκεκριμένα γατάκια των σαιτ μας η για ένα γατακι μαχητή. Λογαριασμός ενίσχυσης Marfin Bank 0779701401.Ειδοποιηστε μας με εμαιλ για τοπως θελετε να διαθεσουμε το ποσο που καταθετετε.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!