Αναζήτηση Εκπαιδευτή...

Νέα
Typography

cute_dogΚαλημέρα, δεν γνωρίζω τη περίπτωση ( αναζήτηση εκπαιδευτή) που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ομάδα μας και δεν θέλω να είμαι άδικος και σκληρός. Ούτε αναφέρομαι σε αυτή.

Παίρνω όμως τη ευκαιρία να τονίσω κάτι..Αρκετές φορές , ως εκπαιδευτής, μου τίθεται το δίλλημα «Βοήθησέ μας γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το σκυλί ..θα το παρατήσουμε παρόλο που δεν το θέλουμε». Είναι κάτι το οποίο με θυμώνει..Δεν είναι δυνατόν να αποκτά κάποιος ένα σκυλί και μετά να βγαίνει στη γύρα και να εκβιάζει ψυχολογικά διάφορους επαγγελματίες (εδώ εκπαιδευτές, κτηνίατρους, κομμωτές, πανσιόν, Pet Shop, κ.λ.π.).

 


Όποιος αποκτά ένα σκυλί έχει τη πλήρη ευθύνη και υποχρέωση να φροντίσει για τη υγεία, τη διατροφή, την εκπαίδευση του και ότι άλλο το αφορά. Όπως όταν φέρνουμε ένα παιδί στο κόσμο. Είναι πράξη ευθύνης και υποχρέωσης. Αν δεν είμαστε έτοιμοι να μη το κάνουμε. Δεν υπάρχει λόγος.

Ο επαγγελματίας εκπαιδευτής, κτηνίατρος κ.λ.π. έχει τη κρίση αλλά και την επιλογή να κάνει το φιλοζωικό του έργο όπου και όταν αυτός το επιθυμεί και το κρίνει σκόπιμο. Δεν πρέπει να του επιβάλλεται και σε καθημερινή βάση να βομβαρδίζεται με απαιτήσεις του στυλ «Βοηθήστε μας γιατί αλλιώς θα το δώσουμε, θα το χαρίσουμε, θα του κάνουμε … ευθανασία»

Ζωο-φιλικά
Γιάννης Αραχωβίτης
Επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων
www.StarDogs.gr

Επιτρέπεται η κοινοποίηση/ αναδημοσίευση

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!