Όταν το σκυλί μας δεν μας ακούει υπάρχει κάποιος λόγος

Νέα
Typography

araxovitis signature του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

dog akoui

Δεν το κάνε γιατί έτσι απλά θέλει « να μας την βγει».

Κάτι που έχουμε κάνει ή δεν έχουμε κάνει δημιουργεί την όποια άρνηση/ ασυνεννοησία στη συνεργασία.
Όταν η σχέση μας μαζί του είναι σωστή και όταν έχουμε κτίσει την εκπαίδευσή με υπομονή, γνώση και ικανότητα, τότε οι περιπτώσεις μη υπακοής προέρχονται μόνο από ισχυρούς εξωτερικούς και (ίσως) απρόβλεπτους παράγοντες. Αν ακόμα και αυτούς τους παράγοντες με πολύ υπομονή και σωστή εκπαίδευση προσπαθούμε να τους υπερνικήσουμε.

 

Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη και Ολυμπιονίκες υπό δεδομένες συνθήκες δεν μπορούν να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Για αυτό θα πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και να μην ζητάμε από το σκυλί πράγματα πολύ πάνω από τις δυνατότητές του και ούτε να το στρεσάρουμε με υπερβολικές απαιτήσεις που μπορεί να μην έχουν και καμιά αξία για το ίδιο το ζώο. Είδα πρόσφατα ένα βίντεο με κάποιους που εκθέτουν τα σκυλιά τους σε μεγάλους κίνδυνους μόνο και μόνο για να γυρίσουν ένα βίντεο Παρκούρ (?) και να εντυπωσιάσουν τους άλλους.

Μόνο η ανθρώπινη ματαιοδοξία μπορεί να απαιτεί από ένα ζώο να κάνει κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην βρεθούν μιμητές αυτής της τρέλας. Και αν οι ίδιοι για τον εαυτό τους το βρίσκουν θεαματικό και ελκυστικό ας το κάνουν και ας σπάσουν τα ποδάρια τους. Το σκυλί τους δεν υπάρχει λόγος να το ταλαιπωρούν έτσι. Δεν έχει απολύτως κανένα όφελος και ποτέ δεν θα επέλεγε από μόνο του να κάνει όλες αυτές τις υπερβολές απλώς για να «πουλήσει μούρη»!Μην χάσεις το μεγάλο σεμινάριο εκπαίδευσης σκύλων για το κοινό του StarDogs.
Μάθε και εσύ τους θετικούς τρόπους επίλυσης καθημερινών προβλημάτων συμπεριφοράς των σκύλων.
Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων για το κοινό!
Κυριακή- 17/5/2015, Αθήνα

 

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!