Ενεργήστε εγκαίρως!!!

Νέα
Typography

Πολλοί, μα πάρα πολλοί φίλοι, για διάφορους λόγους (κατά τη γνώμη μου μερικοί σοβαροί και άλλοι όχι) καθυστερούν χαρακτηριστικά να απευθυνθούν και να ζητήσουν την επιτόπου βοήθεια από τον εκπαιδευτή σκύλων.
Με αποτέλεσμα αφού τα πράγματα εξελιχθούν και στραβώσουν πολύ, τότε μόνο κινητοποιούνται και προσπαθούν να βρουν λύσεις στα ήδη διογκωμένα προβλήματα. Ακόμη και σε αυτή τη φάση οι προσπάθειες τους είναι σπασμωδικές, κομματιασμένες, συλλέγοντας πληροφορίες εδώ και εκεί με την ελπίδα ότι κάπως θα τα καταφέρουν.
Μέχρι που κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι και πάνε στον εκπαιδευτή μετά από τη σχετική έρευνα (και καλά κάνουν).

Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω κάτι. Ακόμη και ένα σοβαρό πρόβλημα αν το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και σωστά θα έχουμε τρομακτικά περισσότερες πιθανότητες για επίλυσή του.
Ενώ ένα μικροπροβληματάκι αν το αφήσουμε και εξελιχθεί με τη πάροδο το χρόνου βγάζει και αυτό βαθιές ρίζες και τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Φιλική και επαγγελματική συμβουλή και ελπίζω να την πάρετε στα σοβαρά. Δεν το λέω με καμιά δόση υπερβολής , ούτε για να σας πείσω να πάτε ντε και καλά σε εκπαιδευτή.
Αν αντιμετωπίζετε , ακόμη και μικρά προβλήματα, αν βλέπετε «κακές» τάσεις και δεν έχετε εμπειρία, γνώση και ικανότητα πάρτε τηλέφωνο τον εκπαιδευτή έστω και για ένα πρόβλημα. Κάντε μια ώρα συζήτηση μαζί του. Πάρτε έγκυρες και έγκαιρα τις απαραίτητες συμβουλές και πληροφορίες.

Μην ξεχνάτε ότι το ένα πρόβλημα , φέρνει το άλλο. Και ότι η λύση ενός μικρού προβλήματος , μπορεί να δημιουργεί ένα άλλο πρόβλημα και να υπάρχουν αλυσιδωτές επιπλοκές που περιορίζουν σημαντικά την εξεύρεση πρακτικών και εφαρμόσιμων λύσεων ακόμη και από τον πιο έμπειρο εκπαιδευτή. Μην θεωρήστε , ότι επειδή θα τον πληρώσετε, ότι μπορεί και απαραίτητα να σας βοηθήσει. Μπορεί και βοηθάει όταν τα πράγματα είναι σχετικά ευνοικά. Μην υπερεκτιμούμαι τις δυνατότητές του.
Εκπαιδευτής είναι και όχι ..μάγος.

Ζωο-φιλικά
Γιάννης

προς προώθηση
------------------------------------------------------------
Γίνε εκπαιδευτής σκύλων https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon

------------------------------------------------------------

Προσφορά Εκπαιδευτικών βιβλίων!!!

https://www.stardogs.gr/news/559-prosfora-ekpaideftikon-vivlion

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!