Βοήθα εκεί που υπάρχει ανάγκη!

Νέα
Typography

Η απόκτηση ενός σκύλου η μιας γάτας δεν (πρέπει να) είναι θέμα επίδειξης ή ταξικό σύμβολο.

Το αν κατάγεται από γονείς πρωταθλητές ή έχει πλούσιο pedigree δεν θα πρέπει να είναι ο λόγος απόκτησης ή όχι ενός ζώου συντροφιάς στη ζωή μας. Υπάρχουν εξαιρέσεις, π.χ. λόγω σκοπού, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτές.

Αυτός που αγαπάει τα ζώα βλέπει την ομορφιά και την αξία παντού. Είτε είναι ένα ημίαιμο του δρόμου , είτε ένα σκυλί ράτσας. Όλα ζώα είναι και ας πάρει ο καθένας αυτό που θέλει η ψυχή του και εκεί που νομίζει ότι κάνει το μεγαλύτερο καλό. Παρόλα αυτά η επιλογή πρέπει να είναι ελεύθερη και κανείς δεν θα πρέπει να γίνεται (κατα) κριτής του άλλου βάσει του τι ζώου αποφάσισε να βάλει στ ζωή του.

Εκεί που χαλάει το πράγμα είναι όταν κάποιος (-α) χρησιμοποιεί τα ζώα για να «πουλήσει μούρη». Εκτός από ενοχλητικό είναι και γελοίο. Γιατί κανείς δεν είναι άγιος επειδή φοράει ράσα και κανείς δεν έγινε «ευγενής» ή «αριστοκράτης» επειδή βγάζει βόλτα ένα «κουρεμένο» κανίς. Ούτε είσαι φιλόζωος, όταν επιδεικνύεις τον τετράποδο σύντροφό σου, για να δείξεις μια «υποτιθέμενη κουλτούρα και ευαισθησία».

Αυτός που θέλει να κάνει το καλό, ψάχνει και βρίσκει τον πάσχοντα και του δίνει ένα πιάτο φαγητό χωρίς να το κάνει «τούμπανο» στην κοινωνία. Αυτός που θέλει να βοηθήσει τα ζώα, βάζει νερό σε ένα μπωλ έξω από το σπίτι του, μαζεύει το χτυπημένο πουλί, υιοθετεί το σκυλάκι του δρόμου ή από το καταφύγιο. Συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Όταν υπάρχει ανάγκη η κάθε συνεισφορά είναι χρήσιμη και για καλό σκοπό.

Σε ότι αφορά τα σκυλιά και τα γατιά (ειδικά στη χώρα μας) οι ανάγκες περισσεύουν. Χιλιάδες ψυχές περιμένουν έναν καλό Σαμαρείτη να τους δώσει ένα σπίτι, μια αγκαλιά ειδικά για αυτά. Να βάλει τέλος στην απομόνωση και στη μοναξιά τους. Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να χαρίσετε τη χαρά σε κάποιον που πάσχει. Βοηθήστε να μειωθούν τα αδέσποτα στη χώρα μας. Δεν έχουμε λόγους να εισάγουμε σκυλιά. Αυτά που έχουμε περισσεύουν (δυστυχώς) και μας χρειάζονται άμεσα. Κάνε την επιλογή που ωφελεί περισσότερο. Δώσε την ευκαιρία σε αυτούς που την χρειάζονται απελπισμένα.

Αγάπα τα ζώα γενικώς, όχι τη ράτσα. Βάλτο στη ζωή σου από αγάπη, γιατί το θέλεις και όχι για επίδειξη.


προς κοινοποίηση
--------------------------------------------------------------------------------------
Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων: Μάθε, ζήσε,πρόσφερε.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/131-kariera-ekpaidefti-skylon

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!