Μην “εκβιάζετε” τη γνωριμία δύο σκύλων!

Νέα
Typography

Πολλές φορές, πολλοί κηδεμόνες σκύλων, στην προσπάθειά τους να κοινωνικοποιήσουν ή να ξεπεράσουν προβλήματα φοβίας ( ή και επιθετικότητας), «πιέζουν» τα σκυλιά τους να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται σε άλλα σκυλιά. Έχω πολλές φορές δει να τραβολογούν σκυλιά με το ζόρι να μυρίσουν το ένα το άλλο για να δουν ότι δεν υπάρχει λόγος φόβου, ανησυχίας κ.λ.π.

Αυτό βεβαίως τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, μόνο κακό μπορεί να κάνει. Το να εκβιάζεις τη γνωριμία, όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος και δεν νοιώθει ασφαλής, καταλήγει να μεγαλώνει το πρόβλημα και όχι να το εξαλείφει. Αν κάποιος φοβάται τα φίδια, το να τον πετάξεις μέσα στη λάκκο με τις κόμπρες δεν πρόκειται να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το ψυχολογικό του πρόβλημα. Την τρομάρα της ζωής του θα περάσει.

Ο φόβος ξεπερνιέται με ηρεμία, από απόσταση, με τον χρόνο και με θετικές εμπειρίες. Τα σκυλιά δεν έχουν λογική να καταλάβουν ότι όλο το «τραβολόγημα» που υφίστανται γίνεται για το καλό τους. Θα αντιδράσουν ενστικτωδώς, όπως απαιτεί η φύση τους. Όπου υπάρχει φόβος και κίνδυνος, ή το βάζεις στα πόδια ή αντεπιτίθεσαι να προλάβεις τον εχθρό και να σώσεις το τομάρι σου.

Συνεπώς οι γνωριμίες που επιβάλλονται με το ζόρι, όχι μόνο δεν το βοηθούν να μάθει και να ξεπεράσει τη φοβία του,  αλλά απεναντίας του την επιβεβαιώνουν.


προς κοινοποίηση
--------------------------------------------------------------------------------------
Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων: Μάθε, ζήσε,πρόσφερε.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/131-kariera-ekpaidefti-skylon

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!