Μην το πετάς!

Νέα
Typography

Είναι πολλές φορές που τα βάζουμε με κάποιους, που δεν μας έχουν φταίξει σε τίποτα. Απλώς τυχαίνει να ζουν στον ίδιο πλανήτη με εμάς. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο άνθρωπος πήγε στο βόρειο να ενοχλήσει τις Αρκούδες ή στο νότιο πόλο και ενόχληση τους πιγκουίνους.

Και όταν ένα σκυλί, ο καλύτερός του φίλος, βρεθεί να τριγυρνά στην γειτονιά του, τότε ο άνθρωπος βγάζει μια κακία, έναν εγωισμό που τον οδηγεί σε πράξης βίας, δειλίας, μίσους.

Το να στερείς το φαγητό και το νερό από ένα πλάσμα είναι σαν να του κόβεις την ενέργεια της ζωής. Πώς θα μας φαινόταν αν κάποιος μας έκοβε το δικό μας νερό ή το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού μας;

Ας συλλογιστούμε λίγο τον πόνο και την στέρηση που δημιουργούμε στα άλλα πλάσματα. Πώς να νοιώθει μια τίγρη της Βεγγάλης, κλεισμένη σε ένα κλουβί ζωολογικού κήπου στην Αττική; Πώς νοιώθει το γέρικο σκυλί, όταν ξαφνικά διαπιστώνει ότι σήμερα δεν έχει ούτε νερό , ούτε φαγητό;

Εντάξει το καταλαβαίνω ότι κάποιες δημιουργούν κάποια προβλήματα στους ανθρώπους. Αλλά μήπως και οι άνθρωποι δεν δημιουργούν προβλήματα σε αυτά; Και από τον άνθρωπο περιμένεις να είναι «ανώτερο» ον και να μην συμπεριφέρεται τόσο εγωιστικά, άκαρδα και ποταπά.

Θα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε. Να μην τα βάζουμε με όλους και με όλα τριγύρω μας. Όταν ψάχνουμε να βρούμε λόγους για γκρίνια, θα βρούμε χιλιάδες. Ας μάθουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά και να μην ξεσπάμε σε άλλους και ειδικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη ακόμα και τα ψίχουλα από το τραπέζι μας. Όταν σκύβεις για να πετάξεις το πιάτο με το φαγητό του αδέσποτου, σκέψου τι κάνεις. Όταν κλωτσάς το μπολάκι με το νερό του, σκέψου τι του στερείς. Σκέψου ότι και τα άλλα πλάσματα έχουν δικαίωμα στην ζωή. Και μην ακυρώνεις την προσπάθεια που κάνουν αυτοί, που θέλουν να βοηθήσουν. Τουλάχιστον μην καταστρέφεις. Μην τα ταγίζεις, αλλά μην τα καταδικάζεις. Δείξε λίγο αυτοσυγκράτηση και λίγη καλοσύνη. Τα αδέσποτα δεν φταίνε για όλα τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι. Μην τα κάνουμε αποδιοπομπαίους τράγους.

Για όλους υπάρχει ένα μέρος και όλοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και σε ένα πιάτο φαγητό. Και αν εσύ δεν θέλεις να δώσεις από το δικό σου τραπέζι, μην πετάς το φαγητό που κάποιος καλός Σαμαρείτης προσφέρει.

Προς κοινοποίηση

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γίνε θετικός εκπαιδευτής σκύλων & ανθρώπων. Έναρξη σεμιναρίων, Νοέμβριος 16.

Πληροφορίες στο  https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!