Έχεις Σκύλο? Εκπαίδευσέ τον Θετικά!!!

Εκπαίδευση
Typography
Τον πρωτοείδατε  στη βιτρίνα του pet shop, στο σπίτι κάποιου φίλου , στο εκτροφείο , στο φιλοζωικό άσυλο ή και κάπου στο δρόμο και κοιτάζοντας  αυτά τα ζεστά ματάκια είπατε: «αυτός ο σκυλάκος είναι δικός μου!» .Τον πήρατε αγκαλιά και του ανοίξατε απλόχερα την καρδιά σας και το σπίτι σας... Εκείνη τη στιγμή σίγουρα είχατε στο μυαλό σας  ένα χαριτωμένο σκυλάκι ,που θα το φροντίζετε, θα το περιποιείστε και θα το έχετε μαζί σας  για παρέα , για φίλο ίσως και για φύλακα .Ο δικός σας σκύλος θα σας ακούει, θα σας προστατεύει  και θα σας  είναι για πάντα πιστός. Και βέβαια αυτά σίγουρα ότι θα συμβούν, αν η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ σας είναι ισορροπημένη και σωστή.

Μια μέρα όμως ,όπως γυρίζετε στο σπίτι  ανακαλύπτετε πως το ήρεμο σκυλάκι σας δεν είναι και τόσο ήρεμο…οι σκανταλιές έρχονται η μία πίσω από την άλλη και ως δια μαγείας τα συννεφάκια των ήρεμων ημερών αρχίζουν να διαλύονται… «Πού πήγε η παντόφλα? Τί νερά είναι αυτά? Αυτά τα πούπουλα πώς βρέθηκαν στο σαλόνι? Ωχ πάει το χαλί! Τί τρύπες είναι αυτές? Αμάν, πάνε οι ζαρντινιέρες.....» και ένα σωρό ακόμη αταξίες που φυσικά  ο μικρός σας ταραξίας το κάνει όχι από κακία αλλά ακριβώς επειδή δεν είναι άνθρωπος. Είναι  σκύλος   με ένστικτα και  συμπεριφορές που γι αυτόν είναι απόλυτα φυσιολογικές και σίγουρα ένα μασημένο παπούτσι τον κάνει πολύ περήφανο!!! Εσείς όμως αντιδράτε… «Τι είναι αυτά? Πάλι εδώ τα έκανες? Τι σου χω πει? ΜΗ!! ΟΧΙ! ΑΣΤΟ!!ΚΑΤΩ!!!ΦΥΓΕ.!! ΕΛΑ!! ΗΡΕΜΑ!!»…το αγγελούδι σας, σας κοιτάει σαν χαμένο κι εσείς βράζετε από το κακό σας και αναρωτιέστε τι στο καλό θα γίνει με αυτό το σκυλί και για πόσο ακόμα θα ξελαρυγγιάζεστε .Κάπως έτσι ξεκινάνε τα ζόρια…

Ίσως η τιμωρία ή ο συνεχής περιορισμός του σκύλου σας  να είναι κάποιες από τις λύσεις που προσπαθήσατε να εφαρμόσετε.. Ίσως να ακούσατε ή να διαβάσατε κάπου πως πρέπει να του «ρίξετε και καμία» για να μην «σας πάρει τον αέρα» ,για να του δείξετε «ποιος είναι το αφεντικό» καθώς θέλει να «περνάει συνέχεια το δικό του». Σύντομα όμως θα διαπιστώσετε πως αυτές οι μέθοδοι δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση σε θετικό αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως χειροτερεύουν την κατάσταση. Ο φίλος σας κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει να σας φοβάται, να σας αποφεύγει, σε καμία περίπτωση δεν θα σας ακούει  και ίσως κάποια στιγμή θα θελήσει να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το μόνο όπλο που διαθέτει ,τα δόντια του…

Είναι στο χέρι σας να μην αφήσετε τα μικροπροβληματάκια να καταλήξουν σε δυσάρεστα για εσάς ή το σκυλάκι σας γεγονότα. Έχετε ήδη προνοήσει το φιλαράκι σας να έχει ένα μπολάκι για φαγητό και νερό , ένα χώρο για να κοιμάται ,έναν κτηνίατρο για να φροντίζει την υγεία του. Προνοήστε μαζί με τα παραπάνω να τον φέρετε όσο το δυνατό πιο νωρίς σε επαφή με τη μέθοδο της θετικής εκπαίδευσης μέσω κάποιου θετικού εκπαιδευτή .Εκείνος θα σας μάθει τεχνικές και τρόπους αντιμετώπισης του τετράποδου συγκατοίκου σας. Μην αφήσετε  να αναπτυχθούν δυσάρεστες συνήθειες . Προετοιμάστε τον εαυτό σας αλλά κυρίως το σκύλο  για όλες  τις πιθανές καταστάσεις της κοινής ζωής σας. Ο θετικός εκπαιδευτής είναι επιστημονικά καταρτισμένος επαγγελματίας ,γεμάτος αγάπη για τα σκυλάκια μας και προπαντός ενάντια σε κάθε μορφή βίας είτε σωματικής είτε ψυχολογικής. Γνωρίζει ψυχολογία και συμπεριφεριολογία του σκύλου και είναι σίγουρο πως θα συμμεριστεί απόλυτα οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε και θα σας βοηθήσει να το μηδενίσετε .Η εικόνα του ήρεμου ,υπάκουου και πιστού φίλου μπορεί με τη σωστή καθοδήγησή και με τη δική σας προσπάθεια να γίνει μια πραγματικότητα. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε μια ισορροπημένη  σχέση και θα μπορέσετε να βοηθήσετε το σκύλο σας να αναπτύξει εκείνες τις συμπεριφορές που εσείς θέλετε και θεωρείτε σωστές. Μέσα  από μια διαδικασία που σε καμία περίπτωση δε σας αφήνει αμέτοχο και βασικά χωρίς να αποχωριστείτε καθόλου το φιλαράκι σας, αφού η εκπαίδευση θα γίνεται στο δικό σας οικείο χώρο, θα αποκτήσετε γνώσεις στο θέμα συμπεριφοράς , θα αναπτύξετε δεξιότητες και ικανότητες να χειρίζεστε τη δική σας στάση επηρεάζοντας πάντα θετικά αυτή του σκύλου σας.

Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να νιώσετε περήφανος «γονιός» ,γαλήνιος «ιδιοκτήτης»  και πάνω απ΄ όλα υπεύθυνος «άνθρωπος».Δώστε την ευκαιρία στο φίλο σας να ζήσει μια χαρούμενη σκυλίσια ζωή .Να είστε σίγουροι πως θα σας το ανταποδίδει κάθε μέρα!!!!

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!