Τι είναι ένας Εκτροφέας Σκύλων?

Εκπαίδευση
Typography

Ένας Εκτροφέας σκύλων (με κεφαλαίο Ε) είναι κάποιος που διψάει για γνώση και ποτέ δεν τα ξέρει όλα. Είναι κάποιος που "μάχεται" με αποφάσεις συνείδησης, βολικότητας και αφοσίωσης.

 

Ένας Εκτροφέας είναι κάποιος που θυσιάζει το προσωπικό όφελος, χρήματα, χρόνο, φιλίες, ακριβά έπιπλα και χαλιά.

 

Εγκαταλείπει όνειρα ενός μακρινού , πολυτελούς ταξιδιού με κρουαζερόπλιο για να βρεθεί στο σόου με τα σκυλιά του

 

Ένας Εκτροφέας μένει ξάγρυπνος αλλά ποτέ χωρίς καφέ, σχεδιάζοντας το επόμενο "ζευγάρωμα", παρακολουθώντας με αγωνία μια γέννα και μετά κάθε κλάμα, φτέρνισμα κ.λ.π. νεογέννητων κουταβιών.

Ένας Εκτροφέας δεν πάει σε μια ταβέρνα για δείπνο γιατί πρέπει να μείνει σπίτι να ταΐσει τα μωρά (κουτάβια) στις 20.00.

Αδιαφορεί για τα υγρά της γέννας και βάζει το στόμα του στο στόμα του νεογέννητου κουταβιού για να του δώσει το "φιλί της ζωής", δίνοντας πράγματι πνοή ζωής στο μικροσκοπικό, αβοήθητο πλάσμα που μπορεί να είναι η αποκορύφωση μιας ζωής γεμάτης όνειρα.

 Η αγκαλιά ενός Εκτροφέα είναι ένα υπέροχο μέρος όπου γενιές περήφανων και ευγενικών πρωταθλητών κοιμήθηκαν.

Ενός Εκτροφέα η πλάτη και τα γόνατα πάσχουν συνήθως από αρθρητικά από το πολύ σκύψιμο και κάθισμα στο πλάι της "φωλιάς" της γέννας αλλά είναι αρκετά δυνατά για να δείξουν τα κουτάβια στον επόμενο διαγωνισμό της ράτσας.>

Οι ώμοι ενός Εκτροφέα είναι κυρτοί και φορτωμένοι από τις "λασπολογίες" ανταγωνιστών αλλά αρκετά φαρδείς και δυνατοί να υποστηρίξουν το βάρος χιλιάδων ηττών  και μερόνυχτων αγωνίας. Τα χέρια του Εκτροφέα πάντα ικανά να σφουγγαρίσουν, να κρατήσουν μια αγκαλιά από κουτάβια, ή να βοηθήσουν τον νέο "γονέα" του κουταβιού.

Ενός Εκτροφέα τα αυτιά είναι περίεργα πράγματα, κάποιες φορές κόκκινα - από αυτά που ακούνε- ή περίεργα στο σχήμα- από την πίεση του ακουστικού του τηλεφώνου από τις ατελείωτες ώρες ομιλίας με μελλοντικούς "γονείς" κουταβιών, συχνά "κουφά" στην κακοπροαίρετη κριτική, πάντοτε όμως ευαίσθητα στο παραμικρό κλαψούρισμα ενός άρρωστου .κουταβιού.

Τα μάτια ενός Εκτροφέα είναι θολωμένα από την έρευνα και το διάβασμα των γραμμών εκτροφής και μερικές φορές δεν βλέπει τα λάθη στα δικά του σκυλιά, αλλά είναι πάντα τόσο προσεκτικά στα λάθη κατά τους διαγωνισμούς και πάντα ψάχνουν για το τέλειο σκυλί της ράτσας.

Το μυαλό του Εκτροφέα δεν θυμάται τόσο καλά τα πρόσωπα αλλά μπορεί να θυμηθεί τα Pedigree των σκύλων γρηγορότερα και από ένα κομπιούτερ. Είναι τόσο φορτωμένο με γνώση που καμιά φορά καίει και καμιά ασφάλεια. Αρχειοθετεί χιλιάδες σκύλους με καλό σκελετό, ωραία αυτιά και κεφάλια και κρύβει στην καρδιά του τις αποτυχίες και αυτά που δεν βγήκαν όπως θα προσδοκούσε.

Η καρδιά ενός Εκτροφέα συχνά είναι ραγισμένη αλλά κτυπά δυνατά με την ελπίδα πάντα ζωντανή και είναι πάντα στο σωστό μέρος!

Α! Ναι, βεβαίως, υπάρχουν εκτροφείς και Εκτροφείς.

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!