Η λεκτική βία είναι ίδια με την σωματική βία

Νέα
Typography
lektiki via

Εδώ και χρόνια ακούω τα ίδια "Εγώ το σκυλί δεν το κακοποιώ, το αγαπώ. Μόνο με φωνές το μαλώνω!!". Το ίδιο μου είπαν και στο σεμινάριο της Θεσ/νίκης. Και την ίδια απάντηση δίνω ξανά και ξανά.

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

Ποτέ δεν ξέρεις πόσο κακό μπορεί να κάνεις ακόμα και με τις φωνές, το μάλωμα, την ψυχολογική βία. Τώρα πια που και η επιστήμη επιβεβαίωνει περίτρανα αυτό που όλοι μας ξέραμε εδώ και χρόνια. Ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα. Στο σεμινάριο της Αθήνας/ Ηρακλείου/ Θεσ/νίκης δείξαμε βίντεο (επιστημονικές έρευνες) που επιβεβαώνουν το πόσο κοντινά όντα στον άνθρωπο είναι τα ζώα , πως το το συναισθηματικό τους παρομοιάζει του ανθρώπου. Ότι ακόμα και ενσυναίσθηση επιδυκνείουν.

Ακόμα και στους αυστηρούς και άκαμπτους επιστημονικούς κύκλους , ο ανθρωπομορφισμός που όλοι τον έτρεμαν, έχει πάψει πια να είναι κατηγόρια.

Πρόσφατα στο Cambridge, μια ομάδα επιστημόνων έβγαλε μια εξαγγελία ότι δέχεται ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα και ότι σε κάποιες περιοχές είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του ανθρώπου. Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί στο πως συμπεριφερόμαστε σε ένα παιδί και σε ένα σκυλί. Βία δεν είναι μόνο όταν του τσακίζουμε το κεφάλι. Βία είναι και όταν του τσακίζουμε την καρδιά.

Μάθε πως να χειρίζεσαι με θετικό τρόπο τα σκυλιά και τους ανθρώπους!!!

Πάτα "Μου Αρέσει -Like" στη Σελίδα για να λαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ άρθρα, νέα και προσφορές.

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!