Εκπαιδευτική Συμβουλή- Μην προσπαθείς με το στανιό!!!

Νέα
Typography
banana Το να προσπαθείς να κάνεις το σκυλί σου να υπακούσει ενάντια στην θέλησή του και τις προτεραιότητες της στιγμής είναι αντιεκπαιδευτικό και τελικά και αναποτελεσματικό.
Το μυστικό δεν είναι να κάνεις το σκυλί σου να κάνει αυτό που θέλεις αλλά να το κάνεις να θέλει να κάνει αυτό που θέλεις. (διάβασε την πρόταση ξανά).

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται υπομονή, ευρηματικότητα, ικανότητα και γνώση βασικών αρχών ψυχολογίας σχετικά με την εκπαίδευση σκύλων (και όχι μόνον).
Όπως είπε πριν πολλά πολλά χρόνια ο Επίκτητος « Όλα τα έμβια όντα τείνουν προς την ηδονή ή προς την αποφυγή του πόνου». Η παραπάνω φράση αποτελεί το Α και το Ω , πάνω στο οποίο βασίστηκαν περί τα μέσα του προηγούμενου αιώνα , επιστήμονες , όπως ο Ουότσον, Ο Θορνταικ και ο Σκίννερ, για να θεμελιώσουν την θεωρεία του Συμπεριφορισμού και της Συντελεστικής μάθησης.

Ο ικανός εκπαιδευτής μαθαίνει να συνεργάζεται με το σκυλί , βρίσκοντας τα κίνητρά του και χρησιμοποιώντας τα με τέτοιον τρόπο (τεχνική) ώστε το ζώο να συνδυάσει την απόκτησή τους με την στοχευμένη (επιθυμητή) συμπεριφορά.

Το να προσπαθούμε με το στανιό (σωματική ή ψυχολογική βία) να εξαναγκάσουμε ένα ζώο (ενάντια στην θέλησή του και τα ενδιαφέροντα της στιγμής) να συμπεριφερθεί με χ τρόπο όχι μόνο δεν αποδίδει καλά, αλλά δημιουργεί μακροπρόθεσμη τάση δυστροπίας, φοβίας, επιθετικότητας και αποφυγής.

 Σεμινάρια για καριέρα ...εκπαιδευτή Σκύλων! Επάγγελμα με προοπτικές και κοινωνική προσφορα!

Περισσότερα άρθρα & συζητήσεις στην ομάδα συζητήσεων του StarDogs

Πατήστε "Μου Αρέσει" στη Σελίδα και να «Λαμβάνω ειδοποιήσεις» για να ενημερώνεστε άμεσα

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!