Δώσε στα παιδιά (και τα σκυλιά) μια ευκαιρία!

Νέα
Typography
kid-dog Αυτό που ονομάζουμε τρυφερή ηλικία είναι η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψουμε τον σπόρο και τις ιδέες της αρμονικής συμβίωσης των ειδών.
Είναι η περίοδος που ο χαρακτήρας είναι ρευστός, που ακόμα πλάθεται, και μπορούμε να του δώσουμε αρχές, εικόνες και κατευθύνσεις.

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

 

Είναι η περίοδος που μπαίνουν οι βάσεις για την μετέπειτα αντίληψη του κόσμου, του πως θα βλέπουμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και αν θα τα σεβόμαστε ή θα τα φοβόμαστε.

Δυστυχώς πολλοί από εμάς, από άγνοια, από φόβο ή από έλλειψη χρόνου και ικανοτήτων αφήνουμε ανεκμετάλλευτο αυτό το χρήσιμο και κρίσιμο χρονικό παράθυρο με αποτέλεσμα να χάνουμε την χρυσή ευκαιρία ομαλής προσαρμογής του σκύλου (ή του παιδιού) προς τον έξω κόσμο. «Το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις»! λέει η παροιμία. Αυτό όμως συνεπάγεται ότι κάποιος θα μπει στον κόπο και θα δώσει την ευκαιρία στο μικρό (παιδί/ σκυλί) να αναπτυχθεί μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, θετικού και ευχάριστου κλίματος.

Αν θέλουμε να δρέψουμε καρπούς αργότερα, θα πρέπει να σπέρνουμε από μικρή ηλικία όταν τα μυαλά και οι εικόνες (νευροσυσχετισμοί και πεποιθήσεις) είναι ακόμα εύκαμπτες και στη διαδικασία διαμόρφωσης. Ο χρονισμός και εδώ, όπως σε πολλά πράγματα, είναι σημαντικός. Τα πάντα εξαρτώνται από το Τι θα μπει στο μυαλό και στην ψυχή του κουταβιού (παιδιού). Και αυτό είναι επιλογή των ενηλίκων κηδεμόνων, γονέων και δασκάλων.



Σεμινάρια για καριέρα ...εκπαιδευτή Σκύλων! Επάγγελμα με προοπτικές και κοινωνική προσφορα!

Περισσότερα άρθρα & συζητήσεις στην ομάδα συζητήσεων του StarDogs

Πατήστε "Μου Αρέσει" στη Σελίδα και να «Λαμβάνω ειδοποιήσεις» για να ενημερώνεστε άμεσα

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!