Μάθημα φιλοζωίας από Αλβανό βιοπαλαιστή!

Νέα
Typography

 

akitaΤην 1η Μαρτίου στο Διακοφτό Αχαΐας, ένα νηστικό θηλυκό αδέσποτο σκυλάκι, ράτσας Ακίτα, που προφανώς εγκαταλείφθηκε από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες του, μπήκε στην αυλή του σπιτιού ενός αλλοδαπού μετανάστη αλβανικής καταγωγής και έπνιξε 9 κότες και μια γαλοπούλα στην προσπάθειά του να βρει κάτι να φάει.

Ο Αλβανός – όπως εμείς οι Έλληνες συνηθίζουμε να λέμε υποτιμητικά – είναι ο κύριος Begai Mariglain και έκανε αυτό, που κανένας «καθαρόαιμος» «απόγονος» του Περικλή και της Ασπασίας, δεν θα έπραττε στη θέση του.

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε έως τώρα «συνηθίσει» να βλέπουμε σε αντίστοιχα περιστατικά, ο Αλβανός έπιασε το σκυλάκι – που είχε πνίξει τα πτηνά του – και το πήγε στην κτηνιατρείο της Ιταλίδας κτηνιάτρου, Marta Cassata, στο Διακοφτό.

Πολύ ευγενικά εξήγησε στην κτηνίατρο τι συνέβη, και της ζήτησε, αν μπορεί, να κάνει κάτι για το σκυλάκι. Η κα Cassata, ειδοποίησε την Σία Σοφιανοπούλου, πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας (Σ.Π.Α.Ζ.Α.) «Τα Φιλαράκια», και παράλληλα προχώρησε σε εξετάσεις του ζώου αφιλοκερδώς καθώς το σκυλάκι ήταν αδέσποτο.

Η κα Σοφιανοπούλου με την σειρά της ζήτησε από τον κ. Begai Mariglain να κρατήσει το σκυλάκι για μία δύο μέρες μέχρι να μπορέσει να ετοιμάσει έναν χώρο στο καταφύγιο του συλλόγου (καθώς αυτό είναι υπερπλήρες). Έτσι και έγινε ο κ. Begai Mariglain με ευχαρίστηση κράτησε το ζώο και δύο μέρες μετά αυτό μεταφέρθηκε στον χώρο του καταφυγίου. Ευτυχώς δόθηκε σύντομα για υιοθεσία σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Η κα Σοφιανοπούλου, ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Αιγίου να αποζημιώσει κ. Begai Mariglain – δίνοντας ένα ποσό, που δεν είναι φυσικά μεγάλο – και επειδή αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος και επειδή το σκυλάκι ήταν αδέσποτο και σύμφωνα με τον νόμο, υπεύθυνος για αυτές τις περιπτώσεις είναι ο εκάστοτε δήμος.

Ο αντιδήμαρχος μετέφερε το αίτημα στον Δήμο Αιγίου όμως η τελική απάντηση ήταν αρνητική. Ο Δήμος Αιγίου αδυνατούσε να αποζημιώσει τον άνθρωπο, που υπέστη ζημιά από το αδέσποτο.

Την αποζημίωση για την απώλεια των κοτόπουλων, που υπέστη ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος τα εξέτρεφε για βιοποριστικούς λόγους και έδωσε μάθημα φιλοζωίας προς όλη την ελληνική κοινωνία, επωμίστηκαν τελικά, εθελοντικά ως ένδειξη ανταμοιβής για αυτή την απίστευτη πράξη φιλοζωίας – για τα ελληνικά δεδομένα – η επίσης αλλοδαπή κτηνίατρος η Ιταλίδα, Marta Cassata και η κα Σοφιανοπούλου.

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Begai Mariglain για το ήθος, του καθώς έδωσε σε όλους εμάς μάθημα για το τι σημαίνει άνθρωπος, πολιτισμός και σεβασμός στα ζώα και στο περιβάλλον.

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στην κτηνίατρο, κα Marta Cassata, και στην κα Σία Σοφιανοπούλου, που επωμίστηκαν τις ευθύνες του Δήμου Αιγίου.

Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε, ότι ο Δήμος Αιγίου, και οι αρμόδιοι θα πρέπει να διαβάσουν προσεχτικά τον νέο νόμο 4039/12 για να καταλάβουν τις ευθύνες, που τους αναλογούν, και τις αρμοδιότητες, που έχουν, σχετικά με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!