Τα Γερμανικά στην Εκπαίδευση Σκύλων

Εκπαίδευση Σκύλων
Typography
Πάρα πολλές φορές πολλοί πελάτες μου στην εκπαίδευση σκύλων μου λένε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούν Γερμανικές λέξεις στην εκπαίδευση. Όταν με την σειρά μου τους ρωτώ γιατί , μου απαντούν,  γιατί έτσι τους το έχουν πει κάποιο άλλοι εκπαιδευτές, γιατί τα Γερμανικά είναι η γλώσσα των σκύλων, γιατί  έχουν μικρές λέξεις με φωνήεντα κ.λ.π.
 
Και απορώ πως νοήμονες άνθρωποι στον αιώνα μας μπορούν και καταπίνουν διάφορες τέτοιες σαχλαμάρες από τους διάφορους "ειδικούς" και μη. Ανατριχιάζω όταν ακούω στο πάρκο Ελληνόπουλα να φωνάζουν στο σκυλί τους " Ζιτσ", "Πλάτζ",  " χίερ" σαν να μην διαθέτει η Ελληνική αρκετές ανάλογες λέξεις όπως το "Κάτσε", "Ξάπλα", Εδώ".
'Οσο για τους συνάδελφούς μου εκπαιδευτές δεν ξέρω τι να υποθέσω. Είναι η συνηθισμένη Ελληνική ξενομανία, είναι η άγνοια, είναι ότι και αυτοί με την σειρά τους "έχαψαν" το ίδιο παραμύθι που με την σειρά τους το σερβίρουν στους πελάτες τους? Δεν ξέρω! Ή είναι η ίδια επαγγελματική ιδιοτροποία/ πονηριά που χαρακτηρίζει διάφορους επαγγελματικούς κλάδους (π.χ. Δικηγόρους, Κομπιουτεράδες) ,οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορους ακαταλαβίστικους όρους για τον απλό πολίτη ώστε να περνιόνται για ιδιοφυΐες που πρέπει να τους χρυσοπληρώνουνε οι άλλοι γιατί δεν τους καταλαβαίνουν.
 
Και για να μη παρεξηγηθώ, θέλω να δηλώσω ότι δεν το παίζω "Ελληνάρας", ούτε θεωρώ ότι είμαι γλωσσολόγος ή ακόμα και ικανός χρήστης της Ελληνικής γλώσσας. Και κατά καιρούς πετάω και κάνα Αγγλικό στα σκυλιά μου. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να "μπαλαμουτιάζω" όλους τους Έλληνες ότι τα σκυλιά καταλαβαίνουν καλύτερα τα Γερμανικά και ότι κάθε χρήση της Ελληνικής στην εκπαίδευση των σκύλων μπορεί και να αφήσει το σκύλο σας στην ίδια τάξη.
 
Έλεος! Συνάδελφοι μην διαιωνίζεται μια "χαζομάρα". Okey Guys?
 
Συγνώμη για το χύμα Ελληνικό μου.
 
Πιο κάτω διαβάστε μερικές απόψεις που οι άλλοι , οι ξένοι, έχουν για την γλώσσα μας.
 
 
 

Η  Ελληνική  γλώσσα  καθιερώνεται  διεθνώς , στον  επιστημονικό  κόσμο  ! !
 
"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση  ήχου και  κινούμενης  εικόνας.
 
Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει".
 
Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
 
Αλλη συναφής εκδήλωση: Οι Αγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων".
 
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".
 
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ "Ίβυκο" αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον "Ίβυκο" ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.
 
Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: "Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".
 
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως "νοηματική" γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".
 
"Νοηματική γλώσσα" θεωρείται η γλώσσα στην οποία το "σημαίνον" δηλαδή η λέξη και "το σημαινόμενο" δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ "σημειολογική" είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? "πράγμα" (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).
 
 
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν "πρωτογένεια", ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
 
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα "Ίβυκος", "Γνώσεις" και "Νεύτων" αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.
Και  τούτο  διότι  η  Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει  την  αρμονική  γεωμετρική  τους  απεικόνιση.
 
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά  προσφύματα  ΟΠΩΣ :  τηλέ , λάνδη =...LAND , ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό
 ...ισμός ,ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ.... ΜΑΚΡΟ.... ,ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ.... ,ΓΡΑΦΟ ...,ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λ.π.
 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :  ΤΟ  ΓΝΩΣΤΟ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  C D  =   COMPACT  DISK  =  ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ  ΔΙΣΚΟΣ
 
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα "μη οριακή", δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
 
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!