Δεν είναι και Αϊνστάιν.

Εκπαίδευση Σκύλων
Typography

Σεμινάρια Εκπαιδευτώ Σκύλων

Έναρξη μαθημάτων 24 & 25 Νοεμβρίου

 

Εντάξει  είπαμε! Τα σκυλιά είναι έξυπνα αλλά ας μην το παρακάνουμε. Δεν είναι και Αϊνστάιν.

Πολλοί άνθρωποι, επηρεασμένοι ενδεχομένως από τη Λάση και τον Ρεξ (δημιουργήματα του Χόλλυγουντ) προσδοκούν τα σκυλιά τους να «πιάνουν πουλιά στον αέρα».

Και όταν  δεν τον κάνουν, τα θεωρούν χαζά, ξεροκέφαλα, ανεπίδεκτα μαθήσεως και σε χειρότερες περιπτώσεις τα μαλώνουν και τα κακομεταχειρίζονται.

Το τι εικόνα έχουμε στο μυαλό μας για τον καθένα, καθορίζει και τις προσδοκίες μας που έχουμε από αυτόν.

Πόσο άδικο είναι όμως, η εικόνα αυτή να είναι ένα πλαστό και ανακριβές δημιούργημα τη φαντασίας μας και μετά βάσει αυτού να τιμωρούμε κάποιον;

Όλα είναι θέμα σωστής αντίληψης και γνώσης. Όταν δεν υπάρχει, η άγνοια και οι ευσεβείς πόθοι ανάβουν το φυτίλι μιας δύσκολης σχέσης, γεμάτη συγκρούσεις και αφορισμούς.

Ο μοναδικός αθώος σε όλη αυτή την ιστορία είναι το κακόμοιρο το σκυλί μας, που του ζητάμε να κερδίσει 3- 4  Όσκαρ Διάνοιας και να αποδειχτεί ισάξιο του μεγάλου φυσικού (Αϊνστάιν).

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτές τις πλάνες και τα δυσάρεστα επακόλουθά του είναι η γνώση. Όπου αρχίζει η γνώση σταματάει η βία και η προκατάληψη. Όταν ξέρεις τι μπορεί να καταλάβει και τι όχι το σκυλί σου και ξέρεις και το πώς μαθαίνει, τότε όχι μόνο βάζεις τον πήχη στο σωστό ύψος αλλά δίνεις και τη βοήθεια στο σκυλί σου για να τον φτάσει και να τον υπερβεί. Η μάθηση δεν άλμα εις ύψος. Είναι σταδιακό ανέβασμα, σκαλοπάτι – σκαλοπάτι προς την κορυφή. Έτσι βοηθάς κάποιον να μάθει και το ίδιο ισχύει και για το συμπαθές τετράποδο.

Κάτσε λοιπόν και μάθε, αν δεν μπορείς ζήτα να σου δείξουν, το πώς μπορείς με θετικό τρόπο (όχι βία) να αναπτύξεις αρχικά τις μαθησιακές ικανότητες του σκυλιού και μετά με τέχνη να τις κατευθύνεις προς το σκοπό σου. Μάθε να μην βιάζεσαι, να μην υπερβάλλεις, να μην εκνευρίζεσαι. Θα υπάρξουν μέρες αποδοτικές και μέρες αλλά μέρες φτωχής απόδοσης. Έτσι συμβαίνει με όλους. Ακόμα και οι χρυσοπληρωμένοι επαγγελματίες αθλητές έχουν μέρες που δεν βλέπονται, Δείξε συμπόνια, υπομονή και αγάπη. Να είσαι δημιουργικός και όχι DOGmatikos. To DOG δεν είναι GOD.

Και να θυμάσαι: “Μια σταλιά μέλι, πιάνει περισσότερες μύγες από ένα κιλό ξύδι».

Καλή εκπαίδευση.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!