Σεμινάριο StarDogs στην Καρδίτσα

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography

Σεμινάριο StarDogs στην ΚαρδίτσαΉταν ακόμη χειμώνας όταν πρωτογνώρισα τον Γιάννη Αραχωβίτη , στις εγκαταστάσεις της σχολής του στη Παιανία ,με αφορμή την εγγραφή μου στην τάξη stardogs 08-09 που ξεκίνησα μια καινούργια σελίδα στη ζωή μου. Είχα αποφασίσει να γίνω θετικός εκπαιδευτής ζώων κι αυτό, γιατί φωνή μέσα μου μού έλεγε - με γνώμονα φυσικά την αγάπη για τα ζώα - να προσπαθήσω . Και να που φθάσαμε στο τέλος. Μάιος πια , τελευταίο  μάθημα και  τόπος διεξαγωγής του η πόλη της Καρδίτσας όπου θα ελάμβανε χώρα ενημερωτικό σεμινάριο με παράλληλη επίσκεψη και διαμονή στη Λίμνη Πλαστήρα με πλήθος δραστηριοτήτων.

 

 

 

 

 

 

Ο πυρετός της προετοιμασίας έφθασε στο ζενίθ. Έπρεπε να ετοιμαστούν εργασίες , να γίνουν κρατήσεις για την διαμονή των μαθητών (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) και όλες οι απαραίτητοι διακανονισμοί. Παρόλο το θετικό άγχος για  δημιουργία και την κούραση της οργάνωσης του σεμιναρίου, όταν φθάσαμε στον τελικό προορισμό μας αποζημιωθήκαμε με το παραπάνω. Η πανδαισία όλων των χρωματικών αποχρώσεων του πράσινου έδενε άριστα με τα ήσυχα γαλανά νερά της τεχνητής Λίμνης.

Μιας Λίμνης που την ιδέα δημιουργίας της συνέλαβε ο Στρατηγός Ν. Πλαστήρας (εξ ου και η ονομασία της) και αργότερα υλοποίησε ο Κ. Καραμανλής με τη δημιουργία ενός τοξοειδούς φράγματος (μοναδικό παγκοσμίως) ύψους 86 μέτρων  που βοηθάει στη συγκράτηση των νερών του ποταμού Ταυρωπού καταφέρνοντας να αποταμιεύει 80.000.000 λίτρα νερού. Από αυτά τα 30.000.000 λίτρα τα εκμεταλλεύεται η ΔΕΗ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , τα υπόλοιπα υδροδοτούν τη πόλη της Καρδίτσας και τα γύρω χωριά ενώ προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων στους κατοίκους και τους επισκέπτες όπως βαρκάδα , ψάρεμα , κολύμπι και αναψυχή.

Στην παΣεμινάριο StarDogs στην Καρδίτσαλέτα των χρωμάτων ήρθαν να προστεθούν τα απαλά χρώματα του ροζ από τις ανθισμένες μηλιές που είχαμε θέα από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου της Κυρίας Ελένης (ιδιοκτήτρια του ξενώνα ‘το μπαλκόνι της λίμνης’). Η φιλοξενία της απαράμιλλη σου έδινε μάλλον την εντύπωση ότι είχες επισκεφθεί αγαπημένο συγγενή που έκανε τα πάντα να σε ευχαριστήσει. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα για καφέ και υπέροχα γλυκά του κουταλιού κα αφού είχαμε απολαύσει το καθρέφτισμα της δύσης του ήλιου στα νερά της λίμνης (και όλα αυτά σε υψόμετρο 1000 μέτρων) τα στομάχια παραπονιάρικα άρχισαν να μας  υπενθυμίζουν τις βιολογικές μας ανάγκες. Μια επίσκεψη στην τοπική Ταβέρνα  ‘Κελεπούρης’ , στην απάνω γειτονιά , προσέφερε γαστριμαργικές απολαύσεις στους ουρανίσκους όλων των παρευρισκομένων. Το μενού περιελάμβανε αγριογούρουνο , ελάφι , μοσχαράκι , παϊδάκια , πρασσοτηγανιά όλα υπέροχα μαγειρευμένα και φυσικά για τη διευκόλυνση της κατάποσης  , ντόπιο κρασί ‘Μαύρο Μεσενικόλα’ . Οι γευστικοί μας κάλυκες δεν έμειναν ανικανοποίητοι από άποψη επιδορπίου αφού στο τέλος του γεύματος ακολούθησε κέρασμα του ιδιοκτήτη με εξαιρετικό κορμό σοκολάτας , χαλβά και φρούτα. Η νύχτα τελείωσε με γέλια , τραγούδι και φυσικά χορό όπου πρωτοστάτησε ο Δάσκαλος με γυναικεία συνοδεία φυσικά... Λίγο πριν την τελευταία καληνύχτα κάποιες οδηγίες για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και ευχές για όνειρα γλυκά.

 

Ξημέρωσε Σάββατο. Ύστερα από τον απολαυστικό ύπνο υπό της ήχους του κελαηδίσματος των αηδονιών , ετοιμαστήκαμε να περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της λίμνης , για τα οποία όσο χρόνο κι αν έχει κανείς , δεν είναι αρκετός. Πρώτη στάση η Παναγία η Πελεκητή. Ένα μοναστήρι από όπου έχει περάσει και ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Λαξευμένο εξολοκλήρου στα άδυτα ενός βράχου. Η παράδοση λέει ότι επί τουρκοκρατίας ο Σουλτάνος επρόκειτο να σφαγιάσει κάποια γυναικόπαιδα. Για να φανεί γενναιόδωρος τους είπε ότι : ‘αν πετάξω το δισκοπότηρο από τον γκρεμό και σταθεί όρθιο θα σας χαρίσω τη ζωή’.  Το θαύμα έγινε και ο Σουλτάνος κράτησε το λόγο του.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο φράγμα όπου μπορέσαμε να θαυμάσουμε και φωτογραφίες με το φράγμα χιονισμένο. Ενημερωτικά η στάθμη του αυτή την εποχή βρίσκεται 3 μέτρα κάτω από το όριο υπερχείλισης και ακόμα δεν έχουν λειώσει εντελώς τα χιόνια. Στη λίμνη επιτρέπεται το ψάρεμα και το μεγαλύτερο ψάρι που έχει πιαστεί ποτέ είναι 100 κιλά.

Μετά την αγορά των απαραίτητων σουβενίρ (μεταξύ αυτών και κράνη) ξεκινήσαμε για το παρατηρητήριο , ένα αγνάντι από όπου μπορείς να δεις το μαγευτικό 30% της Λίμνης  με δαντελωτές εσοχές εφάμιλλες των Νορβηγικών φιόρδ. Εκεί μεταξύ αλλών παρουσιάσθηκαν  κάποιες εργασίες των συμμαθητών μου.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη σε φάρμα με άλογα. Επιδέξιοι αναβάτες και των δύο φύλλων μαγεύτηκαν από τον καλπασμό του περήφανου αυτού ζώου και διασκέδασαν τη βόλτα στην  υπέροχη φάρμα του  Κυρίου Ζαμπέτα. Ακολούθησε ΛουκούλλειοΣεμινάριο StarDogs στην Καρδίτσα Γεύμα  στο ‘Μανιτάρι’ και μετά επιστροφή στα καταλύματά  μας για περισυλλογή και λίγο ντόπιο τσίπουρο.

Με βαριά καρδιά το επόμενο πρωί αφήσαμε τη Λίμνη Πλαστήρα -δίνοντας στους εαυτούς μας οι περισσότεροι από εμάς την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουμε-και κατευθυνθήκαμε προς Καρδίτσα. Τόσο το προσωπικό της Πινακοθήκης όσο και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων φρόντισαν να μας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του Σεμιναρίου. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος ήταν Ζώα και Αντίληψη, Στρες Αποχωρισμού , Νευροψυχολογία Σκύλων , Θεωρίες Μάθησης , Σκυλιά Θεραπευτές. Στο δεύτερο μέρος μίλησε ο Κύριος Αραχωβίτης απατώντας σε απορίες και προβλήματα που ταλανίζουν τους κηδεμόνες σκύλων.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω πως έμεινα γοητευμένος τόσο από την φιλοξενία των κατοίκων όσο και από την ίδια την πόλη. Οι εμπειρίες που μοιραστήκαμε μοναδικές . Το λιθαράκι που βάλαμε στις γνώσεις μας γιγάντωσε τη θέληση να πάμε ένα βήμα παραπέρα για να ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο των ζώων. Καινούργιοι ορίζοντες ανοίγονται μέσα από μελέτες και έρευνες και πιστεύουμε τόσο ο δάσκαλος μου όσο κι εγώ ότι στον τομέα εκπαίδευσης των ζώων θα έρθουν ριζοσπαστικές αλλαγές που θα ανατρέψουν πολλούς μύθους. Ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο και αν μη τι άλλο ας ανανεώσουμε το συναδελφικό ραντεβού μας για όλα τα καινούργια μέρη που μας δίνει τη δυνατότητα η θετική εκπαίδευση να επισκεφθούμε.

 

Δάσκαλε σε ευχαριστούμε  για τους νέους ορίζοντες που βοήθησες να ανοιχτούν στις ζωές μας.

 

Γ. Δαλακάκης Θετικός Εκπαιδευτής Ζώων Απόφοιτος stardogs Training Academy 08-09

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.