"Θετική Εκπαίδευση" του Δημοσθένη Μουμιάδη

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography

paint_dogΑσχολούμαι με τα ζώα και ιδιαίτερα με τα σκυλιά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

 

Πάντα υπήρχε ένα γατάκι η ένα νεογέννητο σκυλάκι, με τα μάτια πολλές φορές κλειστά, στην γειτονιά να  το υιοθετήσεις.

 

Η αγάπη ήταν δεδομένη, μεγαλώνοντας όμως έψαχνα να βρω τον τρόπο κατανόησης-εκπαίδευσης του μικρού μου φίλου…Βιβλία για την εκπαίδευση  πολλά, εκπαιδευτές όχι και τόσοι…ο τρόπος όμως ένας…

 

Ξεκίνησα λοιπόν να εκπαιδεύω τα σκυλιά που πάντα είχαμε στο σπίτι μας, στην αρχή με γνώσεις από τα βιβλία  και αργότερα από συμβουλές  επαγγελματιών του χώρου.

 

 

Τα αποτελέσματα αρκετά καλά …πολύ καλά για κάποιους, (όχι πάντα) βλέποντας τον σκύλο να υπακούει και να εκτελεί, με τι κόστος όμως …; Γιατί τόση «πίεση»…

 

Η απορία μου ήταν πάντα, γιατί πρέπει να πονέσω το φιλαράκι μου για να εκτελέσει  μία εντολή(επιθυμητή συμπεριφορά).Δεν υπάρχει άλλος τρόπος…  Αντίθεση συναισθημάτων - πράξης….

 

Η απάντηση του ειδικού ήταν ότι έτσι γίνεται …έτσι πρέπει…έτσι μαθαίνει….

 

Κάπως έτσι λοιπόν  συνεχιζόταν η ιστορία  «εκπαίδευση σκύλου» με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά, για πολλά χρόνια. Είχε γίνει δεδομένο, μέχρι που πριν ένα χρόνο περίπου  αποφάσισα  να  παρευρεθώ στο πρώτο σεμινάριο του κ.Αραχωβίτη στην Θεσσαλονίκη.

 

Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος, υπήρχε  όμως  και μία αμφιβολία για το πόσο αποτελεσματικά θα ήταν  όλα αυτά περί θετικής συμπεριφοράς …

 

Αποφάσισα να δοκιμάσω αυτά που είχα  ακούσει, στην μόλις 2 μηνών σκυλίτσα μου την Νόλα και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται …άμεσα!

 

Τότε γενικεύτηκε η θετική μου συμπεριφορά  και για τα «εκπαιδευμένα» μου σκυλιά(Σερ και Τζούντη), με παρατήρηση και επιβράβευση.

 

Η τιμωρία άρχισε να πηγαίνει περίπατο και η υπομονή μεγάλωνε.

 

Τα αποτελέσματα συνεχώς και αποκαλύπτονταν….

 

Η απόφαση  είχε ήδη παρθεί. Πρέπει να μάθω περισσότερα για αυτήν την μέθοδο που έχει ανατρέψει την μέχρι τώρα φιλοσοφία περί εκπαίδευσης σκύλων  και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα.!

 

Μην χάνοντας και το δεύτερο σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη και θέτοντας υποψηφιότητα για θετικός εκπαιδευτής βρίσκομαι τώρα να παρακολουθώ τα πρώτα σεμινάρια για επαγγελματίες εκπαιδευτές του  «star dog».!

 

Η θετική μέθοδος εκπαίδευσης είναι μία γενικότερα ρεαλιστική προσέγγιση της σχέσης ανθρώπου – σκύλου  που μας αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του τετράποδου συντρόφου μας δίνοντας λύσεις  και αποτρέποντας προβληματικές συμπεριφορές όταν χρησιμοποιείται  κυρίως  από την αρχή.(2 μηνών)

 

Ευχαριστώ τον  Γιάννη Αραχωβίτη  που με τις γνώσεις του, την υπομονή του και την αγάπη του για τα ζώα, μας  βοηθά να  γνωρίσουμε τον  πραγματικό κόσμο των τετράποδων φίλων μας μέσα από την θετική μέθοδο εκπαίδευσης  και εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους  εκπαιδευτές  θετικής εκπαίδευσης του «star dog» και ειδικότερα στην νέα «φουρνιά» της Β.Ελλάδος,  να ξεχειλίσουν από θετική γνώση και να την μοιράζουν πάντα με υπομονή και αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας και τους ιδιοκτήτες τους.

 

Γιατί όλοι χρειαζόμαστε υπομονή και αγάπη.

 

Με εκτίμηση

 

Δημοσθένης  Μουμιάδης

 

Star dogs   Εκπαιδευτών Θεσσαλονίκης  τάξη  ΄09

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.