Αν το μάθεις από μικρό, δεν γίνεται επικίνδυνο!!

Νέα
Typography

raiseΤο σκυλιά βεβαίως και έχουν ένστικτα και βεβαίως κάποιες συμπεριφορές τους παράγονται ή/και ενισχύονται από αυτά. Έτσι είναι τα σκυλιά, έτσι εξελίχθηκαν και έτσι τα κάναμε. Αυτό αλλού τα ωφελεί και αλλού τα βάζει σε μπελάδες , ανάλογα με τις καταστάσεις και τις απαιτήσεις.

Ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει τι δυνατότητες και τι δυνάμεις υπάρχουν στο σκυλί (ανάλογα και με τη ράτσα, ταμπεραμέντο κ.λ.π.). Ανάλογα θα πρέπει να πράξει ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να αυξήσει την έμφυτη αυτή τάση του σκύλου και να την ενδυναμώσει και αλλού να την μετριάσει, σβήσει.

Πρέπει όμως να καταλάβει εγκαίρως ΤΙ μπορεί να είναι επικίνδυνο και καταστροφικό. Και θα πρέπει να προσπαθήσει να μην το "σκαλίζει" και παίζει με τη φωτιά. Γιατί δεν είναι εύκολο ούτε να ελεγχθεί , ούτε να το ανακαλέσουμε, ούτε να το εξαφανίσουμε.

Για τους απλούς πολίτες το ΑΣΦΑΛΕΣ (για όλους) και ΒΟΛΙΚΟ σκυλί είναι , κατά τη γνώμη μου, το ζητούμενο.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με τη σωστή και έγκαιρη εκπαίδευση των σκύλων και των ανθρώπων (σκυλογονιών). Το να αρχίσετε, με σοβαρότητα, την εκπαίδευση του σκυλιού σας (από δυο μηνών) ,και τη δική σας, από δυο μηνών είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε και στους ΔΥΟ σας.

Γιάννης Αραχωβίτης

Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

Σεμινάρια για όσους θέλουν να γίνουν εκπαιδευτές!!!

https://www.facebook.com

Σεμινάριο για το κοινό!!  Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2013

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!