Φτιάξτε τις Βαλίτσες τους

Νέα
Typography
stardogs
 
 
Ήρθε επιτέλους η περίοδος των διακοπών για μας και γι' αυτούς που αγαπάμε. Είτε αποφασίσουμε να πάρουμε μαζί μας τους αγαπημένους μας φίλους, είτε τους εμπιστευθούμε σε κάποιο ξενοδοχείο μικρών ζώων, θα πρέπει να φροντίσουμε κάποια πράγματα για την ασφάλειά τους αλλά και για να περάσουν και αυτά ευχάριστα όπως εμείς.



 
 
Αν πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο ή να βγουν εκτός Ελλάδος τότε εκτός των άλλων χρειάζονται απαραίτητα «ταυτότητα» που στην περίπτωση των κατοικίδιων είναι ηλεκτρονική (microchip). Αυτή μπορεί να την αποκτήσει σε οποιοδήποτε κτηνιατρείο με πολύ εύκολη διαδικασία. Όσο για το ταξίδι τους στο εξωτερικό μαζί με το microchip θα προμηθευτείτε και διαβατήριο.
Ελέγξτε προσεκτικά το βιβλιάριο υγείας του ζώου σας, θα πρέπει να έχει κάνει τα ετήσια εμβόλιά του. Αν η ημερομηνία του εμβολιασμού συμπίπτει με τις ημέρες των διακοπών θα ήταν σκόπιμο να γίνουν νωρίτερα και μάλιστα 2 με 3 ημέρες πριν το ταξίδι. Το ταξίδι προκαλεί στο ζωάκι σας stress και σ' αυτή την περίπτωση, το εμβόλιο, όχι μόνο δεν επιτελεί το σκοπό του αλλά μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία του αγαπημένου σας φίλου.

Πολύ σημαντικό για την υγεία του ζώου αλλά και της οικογένειάς σας είναι η σωστή του αποπαρασίτωση. Στις διακοπές του έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα οπότε πρέπει εγκαίρως να το καλύψετε. Το χάπι, η κρέμα ή η αμπούλα (σε περίπτωση γατούλας) είναι  οι μορφές των σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε για την πρόληψη παρασίτωσης από ενδοπαράσιτα (νηματώδεις σκώληκες, ταινίες, εχινόκοκκος κ. α. ). Η ποσότητα του φαρμάκου είναι ανάλογη του βάρους που έχει το ζώο και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις μήνες εφ' όρου ζωής.

Τα εξωπαράσιτα (τσιμπούρια, ψύλλοι, σκνίπες κ. α. )είναι φορείς πολλών σημαντικών ασθενειών για τους καλούς μας φίλους! Τα τσιμπούρια μεταξύ άλλων μεταδίδουν την ερλιχίωση, οι ψύλλοι την αιμομπαρτονέλλωση και οι σκνίπες την λεϊσμανίωση (καλααζάρ) και αυτές είναι μόνο μερικές από τις ασθένειες που «κουβαλούν» τα ύπουλα αυτά πλασματάκια. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας για να αποφύγουμε την παρασίτωση των κατοικίδιων μας βάζοντας κάθε μήνα αμπούλα (ανάλογα και πάλι το σωματικό βάρος του ζώου μας) ή και νωρίτερα απ΄ το μήνα, όταν το φορτίο των παρασίτων στο χώρο είναι μεγάλο. Επικουρικά μπορούμε να τους φοράμε το σχετικό αντιπαρασιτικό κολάρο, διάφορα spray ή σαμπουάν σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ρήσεως.

Μερικές κακοτοπιές που πρέπει να μας ανησυχήσουν και να επισκεφθούμε τον κοντινότερο κτηνίατρο είναι: η δηλητηρίαση, το δάγκωμα φιδιού ή σκορπιού, το τσίμπημα εντόμου (π.χ. μέλισσα). Μην ταΐζεται το ζωάκι σας κόκκαλα γιατί μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες (κοπρόσταση, διάτρηση εντέρου, στροφή στομάχου κ. α.). Έχετε υπόψη σας ότι αν το ζωάκι σας καταπιεί το νερό της θάλασσας μπορεί να κάνει έμετο.

Αν πρόκειται να μείνει το κατοικίδιό σας σε ξενοδοχείο ζώων θα πρέπει να ενημερώσετε τον υπεύθυνο σχετικά με προβλήματα υγείας που τυχόν έχει, θεραπείες σε εξέλιξη, αλλεργίες ή ιδιαιτερότητες στην διατροφή του και στη συμπεριφορά του.

Καλές διακοπές!!!

Νοτάκη Κατερίνα "Κτηνίατρος" 2106655352 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!