Συμβίωση με ένα ζωηρό σκυλάκι

Εκπαίδευση Σκύλων
Typography
 

Εκπαιδεύσετε το σκυλί1) Εκπαίδευση Σπιτιού - Εκπαιδεύσετε το σκυλί (από κουτάβι) να αγαπάει το σπιτάκι του (με πόρτα). Έτσι μπορείτε να αποτρέψετε το σκυλί (κουτάβι) από το να επιδίδεται σε καταστροφικές συμπεριφορές όταν δεν είσαστε στο σπίτι ή δεν μπορείτε να το επιβλέπετε. Βρείτε εναλλακτικές λύσεις αν το σπιτάκι με πόρτα δεν είναι λύση. Για παράδειγμα να μένει για λίγες ώρες μόνο του σε ένα ασφαλές δωμάτιο ή μπαλκόνι.

2) Ενισχύσετε τις ήρεμες, χαλαρές συμπεριφορές. Ενδυναμώσετε μέσω κατάλληλης επιβράβευσης και τρόπου κάθε ήρεμη συμπεριφορά του σκυλιού σας. Βοηθήστε το να μάθει ότι το να κάθεται, να ξαπλώνει, να είναι υπομονετικός κ.λ.π. είναι η καλύτερη πολιτική του για να κερδίσει αυτά που του αρέσουν.  

3) Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία κατά την βόλτα- υπάρχουν διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο ευχάριστη τη βόλτα και να κουμαντάρετε με πιο άνεση ένα μεγάλο , υπερκινητικό και ανυπόμονο σκυλί. Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι τα "λουριά κεφαλής" αντί του περιλαίμιου και τα στηθόλουρα (σαμαράκια) που δεν προκαλούν πνίξιμο και πόνο στο σκυλί σας. Μην χρησιμοποιείτε πνίχτες.

4) Μάθετε τις ιδιαιτερότητες και τάσεις της ράτσας του σκυλιού σας- Μάθετε από πριν τι είδους σκυλί πρόκειται να αποκτήσετε. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από βιβλία, ιστοσελίδες, κτηνίατρους κ.λ.π. Καλύτερα από όλα απευθυνθείτε σε έναν εκπαιδευτή που έχει εμπειρία και "ψύχραιμη" κρίση.

5) Δώστε στο σκυλί σας διέξοδο για παιγνίδι και άσκηση- Το να εξασκείτε το σκυλί σας είναι σημαντικό αλλά το να βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε μαζί του ποιοτικά είναι ουσιαστικό για να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια σωστή σχέση. Έτσι κρατάτε το σκυλί σας σε φυσική και πνευματική υγεία.  

6) Εμπλουτισμός περιβάλλοντος- Τα σκυλιά χρειάζονται διεξόδους για την ενέργειά τους. Μερικά σκυλιά διασκεδάζουν το ίδιο με το να μασάνε τον καναπέ σας ή να κυνηγούν μια μπάλα στο πάρκο. Από σας εξαρτάτε να του μάθετε τι είναι το επιτρεπτό. Υπάρχουν πολλά σκυλοπαιχνίδια ειδικά κατασκευασμένα για να παρέχουν "εργασία" στο σκυλί σας και να του κρατούν για ώρες την προσοχή.  

7) Εντοπίστε προβλήματα συμπεριφοράς- Δεν είναι πάντα ένα πρόβλημα υπακοής. Οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές συμβαίνουν ως αποτέλεσμα στρες και φόβου. Αυτά τα προβλήματα μπορούν λυθούν μόνο μέσα από προγράμματα επίλυσης προβλημάτων με την βοήθεια ενός έμπειρου θετικού εκπαιδευτή σκύλων. Μην πειραματίζεστε μόνοι σας και μην αναβάλετε για αργότερα.  

8) Δοκιμάστε δραστηριότητες που δίνουν διέξοδο στην ενέργεια του σκύλου σας- Πολλές από τις καταστροφικές συμπεριφορές του σκύλου σας προέρχονται από έλλειψη "εργασίας" και "ρόλου" για το σκυλί. Το να βρίσκει πράγματα που να του ενεργοποιούν τις νοητικές και σωματικές του ικανότητες είναι μια θετική διέξοδος στην ενέργεια που διαθέτει. Ένας χαλαρός εξερευνητικός περίπατος στο ποτάμι, στην παραλία , στο βουνό είναι μεγάλη πηγή χαρά για το σκυλί και εσάς.  

9) Κάντε την εκπαίδευση κομμάτι της καθημερινότητας σας- για παράδειγμα , την ώρα που τρώτε ζητήστε από το σκυλί σας να πάει στο σπιτάκι του και να περιμένει, όταν βλέπετε τηλεόραση ζητήστε του να ξαπλώσει στα πόδια σας, όταν του βάζετε το λουρί να κάτσει, όταν του ετοιμάζετε το φαγητό να περιμένει υπομονετικά, να χαιρετάει με καλό τρόπο τους επισκέπτες, να κάτσει πριν του δώσετε άδεια να διασχίσει το δρόμο και σε πολλές άλλες στιγμές κατά την διάρκεια τη μέρας.

Δουλέψτε με ένα επαγγελματία θετικό εκπαιδευτή σκύλων - αυτός μπορεί να σας μάθει να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με το σκυλί σας και να δημιουργήσετε μια σχέση Αρμονικής  Συμβίωσης. Αξίζει ο κόπος! Το σκυλί σας δικαιούται μια εκπαίδευση και σεις του την οφείλετε.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!