Oι παρελαύνοντες στο διαδίκτυο προσκαλούν την Ευρώπη να αναλάβει δράση για τα πειραματόζωα !

Νέα
Typography

logosΚαθώς οι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον επόμενο μήνα (9 Μαΐου) τις προτάσεις για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πειράματα στα ζώα (1), οι υπερασπιστές των ζώων κατακτούν τον κυβερνοχώρο για να εκφράσουν την στήριξη της κοινής γνώμης, πραγματοποιώντας μια εικονική πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

 

H εικονική πορεία «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία» που ξεκινάει σήμερα από τις διεθνείς οργανώσεις Dr Hadwen Trust for Humane Research, Four Paws και Humane Society International (2) είναι μία παγκόσμια πρώτη σε εκστρατείες προστασίας ζώων.(3)

 

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στην Ευρώπη κάθε χρόνο (4). Ζώα όπως τρωκτικά, κουνέλια, γάτες, σκύλοι και πίθηκοι χρησιμοποιούνται σε πειράματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φυσική και πνευματική βασανιστική καταπόνηση. Ο νόμος που ελέγχει και ρυθμίζει τα πειράματα, η Οδηγία 86/609, είναι περισσότερο από 20 χρόνια παλιά και απελπιστικά αναχρονιστική.

 

Έχουν προταθεί βελτιώσεις, όπως καλύτερη προστασία για τα ζώα, σταδιακή κατάργηση των πειραμάτων στα πρωτεύοντα, ηθική αναθεώρηση και πραγματική πρόοδος σε εναλλακτικές μεθόδους για τη μη χρήση ζώων. Παρ’ όλα αυτά οι φαρμακευτικές βιομηχανίες και τα κέντρα ερευνών που χρησιμοποιούν ζώα, μποϋκοτάρουν σκληρά τα νέα μέτρα, αντίθετα ζητούν άλλα όρια στα επίπεδα πόνου που επιτρέπεται να υφίστανται τα ζώα και στο πόσες φορές μπορούν τα ίδια ζώα να ξαναχρησιμοποιούνται στα πειράματα.

 

«Η αναθεώρηση της Οδηγίας 86/609 είναι στιγμή-κλειδί στην ιστορία της Ευρώπης και στο πως μεταχειρίζεται στα ζώα» λέει η Wendy Higgins υπεύθυνη τύπου για τα 3 γκρουπ της εκστρατείας «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία». «Έχει μία ξεκάθαρη ευκαιρία να οδηγήσει τον κόσμο στην αντικατάσταση των πειραματόζωων με προηγμένες τεχνικές χωρίς την χρήση ζώων και μέχρις ότου επιτευχθεί η πλήρης αντικατάστασή τους θα υπερασπίζεται τους όσο το δυνατόν πιο εύρωστους, με διαφάνεια, προοδευτικούς κανονισμούς για τα πειραματόζωα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες στην Ευρώπη μοιράζονται αυτό το όραμα, αλλά οι πολιτικοί δείχνουν να αγνοούν παντελώς τις απόψεις τους και αντ’ αυτού ικανοποιούν τα συμφέροντα των βιομηχανιών. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουν να ακούνε και η εικονική μας πορεία «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία» είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να δείξουμε την στήριξη του κόσμου για αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μία ειρηνική διαδήλωση, μία εντελώς νέα εικονική διάσταση που μπορεί να επηρεάσει μεγάλη μάζα κοινού. Η κοινότητα του διαδικτύου δείχνει εξαιρετικά ζωηρό ενδιαφέρον για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις κλικ στο ποντίκι ενός κομπιούτερ παρά να κουνάς ένα πλακάτ».

 

Η εικονική πορεία στην ιστοσελίδα www.MakeAnimalTestingHistory.org εκτοξεύεται σήμερα σε παγκόσμια πρώτη σε 13 Ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής, της Βουλγάρικης και της Ουγγρικής. Πολίτες από όλη την Ευρώπη προσκαλούνται να υπογράψουν μία on-line δήλωση και να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους χαρακτήρα και να μπουν σε μία κυβερνο-παρέλαση στις Βρυξέλλες προς το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τον αριθμό των ατόμων που παρελαύνουν από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, θα μπορούν να δουν ποιος Ευρωβουλευτής μπήκε στην πορεία.

 

Οι ευρωβουλευτές οφείλουν να ψηφίσουν τις προτάσεις για την οδηγία 86/609 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτόν τον Μάιο. Θα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το Κοινοβούλιο θα έχει ψηψίσει κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μία παρατεταμένη διαδικασία δημόσιου διαλόγου.

 

Η πορεία «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία» είναι ένα σχέδιο των Tinderstick Design και Wowi Digital. (5)

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή συνεντεύξεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Wendy Higgins στο 07989 972 423 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σύνδεσμος για την Ελλάδα Χριστίνα Βασδόκα Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» τηλ. 6974711945 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Σύνδεση για την πρόταση αναθεώρησης της οδηγίας 86/609 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52008PC0543:EN:NOT

  2. Το ίδρυμα Dr Hadwen Trust for Humane Research είναι το κορυφαίο κοινωφελές ίδρυμα ιατρικής έρευνας χωρίς χρήση ζώων στην Αγγλία www.drhadwentrust.org; Το Four Paws είναι μία διεθνής φιλοζωική οργάνωση με γραφεία σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες www.fourpaws.org.uk;

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!