Κτίζοντας έναν καλύτερο εγκέφαλο για το σκυλί σου!

Νέα
Typography

 Κτίζοντας έναν καλύτερο εγκέφαλο για το σκυλί σου!

araxovitis signature
Γράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, 
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων - Αντιπρόσωπος Ελλάδας για το PDTE

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι το πιο πολύπλοκο και ικανό κομπιούτερ του κόσμου. Μπορεί να δημιουργήσει, να εφεύρει, να υπολογίσει πράγματα. Επηρεάζει όσο τίποτα άλλο την ζωή μας.

Αλλά τι ισχύει για τον εγκέφαλο του σκυλιού μας; Ίσως, να φαίνεται δύσκολο να το πιστέψουμε (για ένα ζώο), αλλά στην πραγματικότητα μπορούμε να επηρεάσουμε το μέγεθος, τις δυνατότητες και την απόδοση του μυαλού του. Έτσι το σκυλί μας θα γίνει πιο έξυπνο, πιο ισορροπημένο και πιο ανθεκτικό στο άγχος.
Πως; Απλώς με το να του παρέχουμε ένα περιβάλλον κατάλληλο και με διαφέρουσες εμπειρίες, που θα του δώσει τη δυνατότητα (θα αναγκαστεί- η ανάγκη είναι ο καλύτερος δάσκαλος) να εξελιχθεί. Έτσι τα σκυλιά μαθαίνουν να είναι εξυπνότερα, να επικοινωνούν ευκολότερα και να φοβούνται λιγότερο. Τα οφέλη είναι τεράστια, καθοριστικά και ουσιαστικά για την μετέπειτα ζωή τους.

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχει αποδειχθεί, ότι οι αλλαγές στην συμπεριφορά, έχουν άμεση σχέση με την αλλαγή της φυσιολογίας του εγκεφάλου του σκυλιού.
Το μυαλό των σκυλιών που αναπτύσσονται σε σύνθετα και απαιτητικά περιβάλλον γίνονται μεγαλύτερα και αναπτύσσονται περισσότεροι νευρώνες, ως αποτέλεσμα των ερεθισμάτων και των εμπειριών που λαμβάνουν.
Και οι θετικές αλλαγές στον εγκέφαλο των σκυλιών δεν συμβαίνουν μόνο σε μικρή ηλικία. Τα σκυλιά μαθαίνουν σε όλες τις ηλικίες. Αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο. Ο ρυθμός μάθησης και το αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλουν από σκυλί σε σκυλί. Το ζητούμενο όμως είναι, πως εμείς μπορούμε να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί νοητικά και ψυχολογικά.
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να γίνουν και διάφορες τεχνικές. Αρκεί να θέλουμε να δουλέψουμε.

Αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερες πληροφορίες, μην χάσεις το μεγάλο σεμινάριο του StarDogs, στις 3/4/16.

Με τις σωστές γνώσεις και με λίγη διάθεση για δουλειά, μπορούμε να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε το μυαλό και την συμπεριφορά του σκυλιού μας.
Κράτησε έγκαιρα την θέση σου. Μην χάσεις την ευκαιρία. Μάθε πολλά και σωστά, σε λίγο χρόνο, και με λίγα έξοδα.

Περισσότερες πληροφορίες- κράτηση θέσεων εδώ!

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!