Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στην μεγάλη Φιλοζωική Οικογένεια

Νέα
Typography
Φίλες μου, φίλοι μου!

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στην μεγάλη Φιλοζωική ΟικογένειαΑξιόλογοι «συναγωνιστές» στον κοινό μας αγώνα…

Αυτόν που παραλάβαμε από κάποιους «παλαίμαχους», πρωτοπόρους αγωνιστές φιλόζωους…

Αυτόν, στον οποίο επιδιδόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, εμείς…

Αυτόν που θέλουμε ακέραιο, αξιοπρεπή, «καρποφόρο» να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας…

Σας ευχαριστώ όλες κι όλους που με τον ψυχικό πολιτισμό που δείξατε, έστω και μέσα από ένα απρόσωπο e-mail, με «αγκαλιάσατε»…Έστω κι αν με μερικούς από σας, δεν έχω γνωριστεί, ακόμη, προσωπικά… Έστω κι αν για κάποιους άλλους, ήταν αρκετή μια συνάντηση, για να «νιώσουμε» τον κοινό μας σφυγμό…Έστω κι αν με τους υπόλοιπους «δέσαμε» τη γνωριμία μας σε μια κοινή πορεία δράσης, σε μια κοινή προσπάθεια…

 

Νιώθω, όμως, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτό, ότι όλοι μας έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας μια σχέση υπόσχεσης ζωής, εμπλουτισμένης από την άδολη αγάπη των ζώων. Κι αυτό είναι που κάνει ανεκτίμητη και πολύτιμη τη σχέση μας αυτή!! Κι αυτό είναι πολύ δυνατό, για να «σπάσει» από περιστατικά και καταστάσεις που μόνο «ανάλωση» καθημερινού και πολύτιμου χρόνου προκαλούν…

Η συλλογική δράση, σαφώς, πλεονεκτεί, ειδικά σε τομείς που άπτονται της κοινωνικής ευαισθησίας…Είμαι, και θα συνεχίσω να είμαι, υπέρμαχος της συλλογικότητας σε οποιαδήποτε μορφή της. Όταν, όμως, η συλλογικότητα αυτή είναι «υγιής», κοινωνικά δραστήρια, ηθικά αποτελεσματική κι «αποκομμένη» από στείρες, ή και ανύπαρκτες, μεθόδους διοίκησης.

Η γνωριμία μου μαζί σας, είτε προσωπική, είτε μέσω των δραστηριοτήτων σας, είτε μέσω της φήμης σας, ανέβασε κατά πολύ τον πήχυ των προσωπικών μου κριτηρίων για την εύρυθμη λειτουργία ενός συλλόγου. Αντιλαμβάνομαι ότι τα προβλήματα σε όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους είναι πολλά, πολυμέτωπα, δισεπίλυτα…Η κατανομή των αρμοδιοτήτων σε μια τέτοια «προβληματική» κατάσταση είναι το προαπαιτούμενο…

Όμως, με τίποτε δεν μπορεί ο αγώνας μας να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όταν η δράση ενός σωματείου «εξαντλείται», μόνο, στην περίθαλψη κάποιων ζώων. Η φροντίδα των αδέσποτων μπορεί να γίνει, και βέβαια γίνεται, κι από μεμονωμένους φιλόζωους,(αρκετά τα παραδείγματα που θα έχει ο καθένας μας), οι οποίοι και προσωπικό χρόνο διαθέτουν και προσωπική περιουσία για τη δραστηριότητά τους αυτή.

Αυτοί είναι οι αφανείς μας «ήρωες», οι ενεργοί «μάχιμοι» του φιλοζωικού κινήματος…Αυτοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν…Κάποιοι απ’ αυτούς δε διστάζουν να γνωστοποιούν το έργο τους. Κάποιοι άλλοι, όμως, κινούνται μυστικά, τη νύχτα, γιατί η τοπική τους κοινωνία, ή και ο περίγυρός τους ίσως, είναι ακόμη στο «λήθαργο» του εγωισμού…κι έτσι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν, στην καλύτερη περίπτωση, γραφικοί.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, πιστεύω ότι η δράση ενός σωματείου δεν είναι μόνο να «ενισχύσει» την πράξη των φιλόζωων. Το βασικό εγχείρημα είναι να «αφυπνιστεί»η «κοιμώμενη» κοινωνία μας!! Γι’ αυτό, όμως, το εγχείρημα, χρειάζονται καινοτόμες δράσεις, συνεχείς κι έντονες παρουσίες στον πληθυσμό με πολυποίκιλες δραστηριότητες κι εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, υπεύθυνη ενημέρωση και σωστή τακτική πολιτικής θέσης.

Όσο περνάει ο καιρός, ανακαλύπτω το εύρος και τη βαρύτητα της φιλοζωικής «οικογένειας»…Της «οικογένειας» της οποίας ήμουν, και θα συνεχίσω να είμαι, μέλος της…Της «οικογένειας» που ξέρει να «αγκαλιάζει» τα μέλη της, να «ενισχύει» τις προσπάθειές τους και να «επιβραβεύει» τους αγώνες τους…

Είναι καιρός να αξιολογήσουμε, μ’ έναν νέο τρόπο, το τι πιστεύουμε, τη συλλογικότητά μας και τον ίδιο μας τον εαυτό, με ένα βαθύτερο και αμερόληπτο «γνώθι σ’ αυτόν».

Το ζώο αποτελεί τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την αθώα και άδολη ύπαρξή μας…

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να είμαστε μαζί του «συνοδοιπόροι» στο…ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !! ΜΑΣ έχει και ΤΟ έχουμε ΑΝΑΓΚΗ!!..
Χριστίνα Μπαλτά – Πούλιου Δασκάλα – Ενεργή Εθελόντρια Φιλόζωος
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!