Ευτυχία και Στάση Ζωής (πως βλέπουμε τα πράγματα)

Νέα
Typography

Ευτυχία και Στάση Ζωής (πως βλέπουμε τα πράγματα)Όλοι μας θέλουμε να έχουμε γλυκές αναμνήσεις που θα μας κρατούν συντροφιά στα γεράματά μας.

 

Στάση ζωής

Η 92χρονη , μικροκαμωμένη, ευθυτενής και περήφανη κυρία, που κάθε πρωί στις 8 , με τα μαλλιά της φτιαγμένα σύμφωνα με την νέα μόδα και με άψογο make up, αν και είναι ουσιαστική τυφλή, πέρασε την είσοδο του γηροκομείου. Ο άνδρας πέθανε πρόσφατα , στα 70 του, και έτσι αναγκάστηκε να μετακινηθεί στο ίδρυμα.

 

Μετά από πολλές ώρες υπομονετικής αναμονής, της ανακοίνωσαν ότι το δωμάτιό της ήταν έτοιμο. Αυτή χαμογέλασε γλυκά και προχώρησε προς το ασανσέρ με την βοήθεια της μαγκούρας της. Η νοσοκόμα προσπάθησε να της περίγραψε το δωμάτιό της και προτού καν φτάσει στην δεύτερη- τρίτη πρόταση, η κ. Δεμερτζή (η ηλικιωμένη κυρία), με ενθουσιασμό οκτάχρονου κοριτσιού που μόλις της έδωσαν δώρο ένα χαριτωμένο κουταβάκι, αναφώνησε,

-« Μου αρέσει πάρα πολύ το δωμάτιό μου»!

-«Μα κ. Δεμερτζή ακόμη δεν το είδατε το δωμάτιό σας», είπε σαστισμένη η νοσοκόμα.

-« Αυτό δεν έχει να κάνει με το δωμάτιο» απάντησε. « Την ευτυχία είναι κάτι που το αποφασίζεις από πριν. Το αν θα μου αρέσει ή όχι το δωμάτιό μου δεν εξαρτάται από το πως είναι τοποθετημένα τα έπιπλα, αλλά από πως τοποθετώ τις σκέψεις μου στο μυαλό μου. Έχω ήδη αποφασίσει ότι μου αρέσει το δωμάτιό μου και το γηροκομείο. ..Είναι μια απόφαση που παίρνω κάθε πρωί όταν ξυπνάω. Έχω μια επιλογή. Θα μπορούσα να περνάω την μέρα μου στο κρεβάτι γκρινιάζοντας για τα μέρη του σώματός μου που πια δεν λειτουργούν ή να σηκωθώ και να ευχαριστώ τον θεό για όσα ακόμη λειτουργούν. Κάθε μέρα είναι ένα δώρο και όσο τα μάτια μου είναι ακόμη ανοικτά θα τα συγκεντρώνω στην καινούρια ημέρα και στις όμορφες αναμνήσεις από την ζωή μου που κρατάω στο προσωπικό μου θησαυροφυλάκιο της ευτυχίας και της χαράς. Η γέρικη ηλικία μοιάζει σε πολλά με ένα τραπεζικό λογαριασμό , από τον οποίο ‘τραβάτε’ αυτά που αποταμιεύσατε από πριν. Έτσι η συμβουλή μου θα ήταν επιλέγετε τι αποθηκεύετε. Αποθηκεύστε πολύ ευτυχία , χαρά και καλοσύνη. Σας ευχαριστώ που είσαστε μέρος της επένδυσής μου. Ακόμη αποταμιεύω ευτυχία» είπε και προχώρησε περήφανη προς το δωμάτιό της.

Θυμηθείτε τους πέντε απλούς κανόνες για να είσαστε ευτυχισμένοι.

 

  1. Ελευθερώστε την ψυχή σας από μίσος
  2. Ελευθερώστε το μυαλό σας από ανησυχίες
  3. Ζήστε απλά
  4. Δίνετε απλόχερα
  5. Περιμένετε λιγότερα

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γνωρίζετε ότι αν εχθές πεθαίνατε , η εταιρία για την οποία δουλεύατε εύκολα θα σας αντικαταστούσε σε λίγες ημέρες. Αλλά η οικογένεια σας που θα έμενε πίσω θα ένοιωθε την απώλειά σας για πάντα. Και σκεφτείτε , εμείς δίνουμε περισσότερα στην δουλειά μας από ότι στην οικογένειά μας, μια όχι και τόσο σωστή επένδυση, δεν νομίζετε?

Ξέρετε τι σημαίνει η λέξη οικογένεια στα Αγγλικά

FAMILY= (F) father, πατέρας,-(Α) and, και-(Μ) mother, μητέρα- (Ι) Ι, εγώ- (L) love, αγαπώ- (Υ)you, εσάς.

Επιμέλεια StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης
Εκπαιδευτής Σκύλων
Τηλ. 210-99 63 563 & 6945- 954 564
www.stardogs.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!