Ας μάθουνε από τα σκυλιά!

Νέα
Typography

happy_dogΟι περισσότεροι περνάμε τις μέρες μας σαν να μην υπάρχει τίποτα όμορφο.  Σχεδόν τίποτα δεν μας εντυπωσιάζει, τίποτα δεν μας φέρνει το χαμόγελο στα χείλη. Μια παρέα παιδιών που παίζει και γελάει μας αφήνει ασυγκίνητους. Η ανατολή και η δύση του ήλιου έχουν χάσει τη μαγεία τους λες και σταμάτησαν να είναι το ίδιο όμορφες όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το φαγητό μας φαίνεται άνοστο. Η βόλτα στη παραλία ανιαρή. Η μάζωξη της οικογένεια για φαγητό περιττή. Το  «καλημέρα!» , το «χαίρετε!», το «στην υγεία μας» λέξεις που βαριόμαστε να τις πούμε. Όλα αυτά τα θεωρούμε σαν δεδομένα και έτσι στερούμε τη ζωή από τη μαγεία της. Όταν τίποτα δεν είναι «μαγικό», το μαράζωμα , η κατάθλιψη, η απαισιοδοξία  και η μιζέρια είναι η κατάληξη.


Ας προσπαθήσουμε ακόμα και στη εποχή του μνημονίου να βρούμε αχτίδες χαράς, γέλιου, καλοσύνης, μαγείας και αισιοδοξίας. Ας στρίψουμε το μυαλό μας στα θαύματα του κόσμου, της φύσης. Το ότι είμαστε εδώ και τα βλέπουμε είναι από μόνο του ένα θαύμα. Το μπορούμε να επιλέξουμε να επικεντρωθούμε και να αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο είναι από μόνο του ευτυχία. Το φιλί που μας δίνει το παιδί μας , η αγκαλιά του συντρόφου μας, το καλημέρα του γείτονα είναι ευλογίες αν τις επιλέξουμε να τα χρωματίσουμε, να τα τονίσουμε θετικά. Το τραγούδι του πουλιού  στη αμυγδαλιά του κήπου μας είναι απόδειξη της αρμονίας της δημιουργίας.

Δείτε με πόσα λίγα το σκυλί μας είναι χαρούμενο. Λίγη αγάπη, ένα πιάτο φαγητό (και ας είναι κάθε μέρα το ίδιο), μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς (και ας έχει πάει ξανά και ξανά) ένα χάδι (και ας είναι σύντομο) το κάνουν να ξεχειλίζει από διάθεση για ζωή. Δεν σταματάει να κουνάει τη ουρά του, χοροπηδάει συνεχώς από χαρά όταν γυρίζετε στο σπίτι (ακόμη και δεν του μιλήσετε). Χαίρεται το πέταγμα της μπάλας, το σύνηθες παιγνίδι με το σκυλί του γείτονα, το να είναι ξαπλωμένο στα πόδια μας.

Ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε και τα καλά. Ας αναζητήσουμε τη ομορφιά της ζωής. Ας θαυμάσουμε τα θαύματα της φύσης. Ας νοιαστούμε για την υγεία μας. Ας δημιουργήσουμε καλύτερες καταστάσεις για χαρά , για ανάπτυξη . Χιλιάδες λόγοι υπάρχουν για να χαμογελάσουμε όταν θέλουμε. Ας πούμε καλημέρα στο γείτονα, ευχαριστώ στο μουσικό του δρόμου, ας αναπνεύσουμε,  τρέξουμε , παίξουμε, αγκαλιάσουμε, ας γίνουμε παιδιά. Ας επιλέξουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, να βλέπουμε τα θετικά, να αισιοδοξούμε και με ελπίδα να αγωνιζόμαστε για το αύριο , και ταυτόχρονα να χαιρόμαστε το σήμερα. Ας πάρουμε λίγα μαθήματα από τα σκυλιά που χαίρονται το εδώ και τώρα.

Ο Αϊνστάιν είπε « Υπάρχουν δυο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας ωσάν να μην υπάρχει τίποτα τα μαγικό. Ο άλλος σαν τα πάντα να είναι μαγικά»



Γιάννης Αραχωβίτης

Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

www.StarDogs.gr

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!