Κόκαλα αιτία πολέμου

Νέα
Typography
Κόκαλα αιτία πολέμουΤο να αρέσουν τα κόκαλα στα σκυλιά είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά να δαγκώνουν τα αφεντικά τους είναι ανεπιθύμητο και απαράδεκτο. Σας παραθέτω μια άσκηση που μπορεί να ,μετριάσει /προλάβει ή /και να θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα επιθετικότητας.

1. Ξεκινήστε με το να ταΐζετε το σκυλί σας από το χέρι σας και ζητήστε του να κάνει μια απλή συμπεριφορά (π.χ. το Κάτσε) πριν το αφήσετε να παίρνει την τροφή από το χέρι σας

2. Ενώ τρώει, περπατήστε χαλαρά, έξω από την ακτίνα αντίδρασής του έτσι ώστε να μην νοιώσει ότι απειλείται, και ρίξτε προς το μέρος του κάτι πολύ νόστιμο (π.χ. κομμάτια κοτόπουλου)

3. Σταδιακά ρίξτε τις λιχουδιές πλησιέστερα προς το σκυλί, περπατώντας ήρεμα, σαν να μην τρέχει τίποτα. Μην πλησιάστε πολύ κοντά.Σταδιακά και εφόσον το σκυλί δεν δείχνει σημάδια ενόχλησης μειώστε την κρίσιμη απόσταση έτσι ώστε τελικά (μπορεί να πάρει μέρες, βδομάδες) να μπορείτε να ρίχνετε τις λιχουδιές μέσα στο φαγητό του σκυλιού. Αν έχετε κάνει την άσκηση σωστά (αργά, σταδιακά, πολύ καλές λιχουδιές, κ.λ.π.) , ίσως φτάσετε στο επιθυμητό σημείο που το σκυλί να "καλωσορίζει" το πλησίασμά σας.

4. Αφού δουλέψετε το 3 για πολλές ημέρες και με μεγάλη προσοχή και υπομονή, θα προσπαθούσα να πλησιάσω περισσότερο στο σκυλί (ίσως και να το χάιδευα).

5. Μετά πάρτε στο χέρι σας το μπολ του φαγητού για λίγο και θα προσθέστε πεντανόστιμες λιχουδιές και θα ξανατοποθετείστε το στο έδαφος για το σκυλί να φάει. Επαναλάβετε την άσκηση πριν από κάθε γεύμα.

6. Τελικά σηκώστε το μπολ και αμέσως δώστε το πίσω στο σκυλί ή θα το ανταλλάξτε το με κάτι πολύ πιο νόστιμο από το φαγητό του. Μάθετε στο σκυλί να αφήνει πράγματα, να οπισθοχωρεί και να σας αφήνει να παίρνετε εσείς αντικείμενα που του αρέσουν.

7. Μην το παρακάνετε και μην προχωράτε σε επόμενα βήματα αν δεν έχετε δουλέψει πολύ καλά τα προηγούμενα. Αν δεν νοιώθετε έτοιμος για μια τέτοια άσκηση, καλέσετε έναν εκπαιδευτή να σας βοηθήσει. Θυμηθείτε ότι η ασφάλεια όλων είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Σημ. Το παραπάνω άρθρο είναι μια γενική περιγραφή της διαδικασίας. Το κάθε σκυλί είναι διαφορετικό, με διαφορετικά σημεία ανοχής & «έκρηξης», διαφορετικό χαρακτήρα, παρελθόν κ.λ.π. Συστήνουμε στους φίλους «γονείς» σκύλων να σχεδιάσουν τη εκπαίδευση του σκυλιού τους με έναν έμπειρο εκπαιδευτή σκύλων.
 
Ξενοδοχείο Σκύλων
StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης
Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων
Μέλος του APDT#66102 (USA) & PDTE
Τηλ. 210-60 29 053 -  Κιν. 6945 954 564
www.stardogs.gr  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σειρά Σεμιναρίων για Εκπαιδευτές Σκύλων
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!