Κτηνίατροι & Εκπαιδευτές Σκύλων

Νέα
Typography

dog-trainingΕχθές το βράδυ, στην Κωνσταντινούπολη, ήμουν καλεσμένος από τον πρόεδρο των κτηνιάτρων και τον πρόεδρο κτηνιάτρων μικρών ζώων Τουρκίας. Και οι δυο τους έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και στο παρελθόν για τα σεμινάρια εκπαίδευσης σκύλων για εκπαιδευτές που διοργανώνει το StarDogs.

Εζήτησαν λοιπόν να διοργανώσουμε ένα σεμινάριο θετικής εκπαίδευσης σκύλων για τους κτηνίατρους μικρών ζώων (o σύλλογος αριθμεί γύρω στα 5000 μέλη).

Είναι μεγάλη υπόθεση οι κτηνίατροι και οι εκπαιδευτές να καταλάβουν την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της συνεργασίας.

Και οι δυο φορείς αγωνιζόμαστε για το καλό των ζώων, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και στο δικό του τομέα. Ο κτηνίατρος για την υγεία του ζώου και ο εκπαιδευτής για την καλή συμπεριφορά και ενσωμάτωση του ζώου στην ανθρώπινη οικογένεια.

Ένα υγειές σκυλί που έχει όμως προβλήματα συμπεριφοράς (κυνηγάει μηχανάκια, δαγκώνει παιδιά, καταστρέφει τα έπιπλα κ.λ.π.) είναι τεράστιο πρόβλημα για αυτόν που το έχει και για τους υπόλοιπους. Το ίδιο το σκυλί βέβαια είναι υποψήφιο για εγκατάλειψη, για κακομεταχείριση και περιορισμένη ζωή και σε κάποιες περιπτώσεις για ευθανασία.

Ένα σκυλί που μπορεί να είναι πολύ καλό στην συμπεριφορά αλλά η υγεία του δεν είναι καλή, ταλαιπωρείται μαζί με την οικογένειά του.

Συνεπώς η σωματική και η ψυχική υγεία σκύλων είναι το ζητούμενο και σε αυτό είναι απαραίτητη η συνεισφορά των κτηνιάτρων και των εκπαιδευτών σκύλων. Στο τέλος της ημέρας όλοι είναι κερδισμένοι από μια τέτοια αρμονική συνεργασία; μα πάνω από όλα κερδίζουν τα ίδια τα ζώα και οι ιδιοκτήτες τους (πελάτες των κτηνιάτρων & εκπαιδευτών).

Σημ. Μέχρι σήμερα 6 κτηνίατροι έχουν αποφοιτήσει από τα σεμινάρια για του StarDogs στην Τουρκία και άλλος ένας είναι στην τωρινή τάξη. Υπάρχουν κτηνίατροι οι οποίοι έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί ως εκπαιδευτές. Για παράδειγμα ο Ίαν Ντάνμπαρ, η Κάρεν Οβερολ, η Πατρίτσια Μακκόνελ.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!