Όταν αγαπάς, συμπονάς και νοιάζεσαι ...

Νέα
Typography

araxovitis signature του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

someone

 

Η θετική εκπαίδευση όχι μόνο άλλαξε τον τρόπο εκπαίδευσης των σκύλων αλλά το σημαντικότερο είναι ότι άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι έβλεπαν τον σκύλο.

Όταν κάποιος θεωρεί το σκύλο κατώτερο ον ή (περίπου) πράγμα τότε είναι αναμενόμενο και η σχέση του να είναι εύθραυστη, πρόχειρη χωρίς εμβάθυνση και δέσμευση.

 

Όταν όμως κάποιος μαζί με τον τρόπο χειρισμού του σκύλου (φιλικές μορφές εκπαίδευσης) αντιληφθεί ότι απέναντί (ή δίπλα ) του έχει ένα ζώο με ευφυΐα, με συναισθήματα, έτοιμο να του δώσει την καρδιά του, τότε είναι λογικό να αλλάξει και ο τρόπος που το βλέπουμε και η γενικότερη στάση μας προς αυτό.

Δεν μπορείς να αγαπάς ένα σκυλί και να χρησιμοποιείς μεθόδους εκπαίδευσης (και γενικότερης συμπεριφοράς προς αυτό) που να το πληγώνουν, να το φοβίζουν , να το τρομοκρατούν. Η βίαιη συμπεριφορά ((κάθε μορφή κακοποίησης, πνίχτες, ηλεκτρικά κολάρα, μάλωμα, μόνιμη αλυσόδεση και απομόνωση κ.λ.π.) δεν είναι συμβαδίζουν με την αγάπη. Αν αγαπάς εκπαιδεύεις θετικά, βοηθάς με καλό τρόπο, συμπονάς το άλλο. Αν δεν αγαπάς , τότε δεν σε νοιάζει ο τρόπος, δεν σε νοιάζει η σχέση, δεν σε νοιάζει πως νοιώθει ο άλλος.

Επιλέξτε την συνεργασία και όχι την κυριαρχία. Η εκπαίδευση δεν είναι ανταγωνισμός, στο ποιος θα στριμώξει, θα καθυποτάξει ή θα επικρατήσει επί του άλλου. Η εκπαίδευση είναι φιλική συνεργασία για το καλό και των δύο , για μια πιο αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και ζώου.Γίνε θετικός εκπαιδευτής ζώων!

Γίνε φορέας μιας καλύτερης σχέσης μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.

Σεμινάρια για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο της εκπαίδευσης ζώων. Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη, η θέληση για μάθηση και το πάθος για βελτίωση.
Έναρξη μαθημάτων 29 Νοέμβρη. Οι εγγραφές έχουν ήδη προχωρήσει. Περιορισμένες θέσεις. Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (γράψτε στο θέμα «Πληροφορίες για τα σεμινάρια, όνομα και τηλ. επικοινωνίας)

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!