Εκπαιδευτική συμβουλή του μήνα!! Αν δεν εμπιστεύεσαι τον αγγελιαφόρο, δύσκολα μπορείς να εμπιστευτείς και το μήνυμά του

Νέα
Typography

araxovitis signature του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

source

 

 

Το ότι κάποιος ή κάποια έχει ζήσει για λίγο ή πολύ καιρό με ένα ή και περισσότερα σκυλιά δεν τον κάνει ειδικό στα πάντα για τον σκύλο. Βεβαίως κάποια πράγματα μαθαίνονται μέσα από την καθημερινή τριβή της συνύπαρξης αλλά για να γίνει ειδικός κάποιος σε κάτι χρειάζεται στοχευμένη μελέτη, μακροχρόνια συγκεντρωμένη και συγκεκριμένη προσπάθεια, ακούγοντας και μαθαίνοντας από διαφορετικές και έμπειρες πηγές, αναλύοντας, παρατηρώντας μέσα από κατάλληλα φίλτρα τη συμπεριφορά των ζώων, λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες και τις εξελίξεις στον χώρο κ.λ.π.

 

Η συμπεριφορά των ανθρώπων μελετάται και σπουδάζεται για χρόνια από χιλιάδες ειδικούς επιστήμονες και πάλι άκρη δεν βγάζουμε ούτε έχουμε καταλήξει σε ένα κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα. Οι δε παλιές μας απόψεις, ανατρέπονται και αντικαθιστώνται από άλλες σε καθημερινή βάση. Κάτι (σχετικά) ανάλογο συμβαίνει και σε ότι αφορά τα σκυλιά μας. Για αυτό καλό θα είναι όλοι μας, όταν εκφέρουμε μια γνώμη να είμαστε προσεκτικοί, να ακούμε και τις άλλες απόψεις, να τις λαμβάνουμε υπόψη μας και να μην τις απορρίπτουμε εν ριπή οφθαλμού.

Βεβαίως λογικό είναι , σε κάθε τομέα, να δίνουμε περισσότερη βαρύτητα στις απόψεις των ειδικών. Αλλά και αυτό δεν σημαίνει ότι και αυτοί δεν μπορεί να κάνουν κάποιο λάθος σε μια εκτίμηση ή άποψη. Όμως λογικό είναι, λόγω της καθημερινής και επαγγελματικής του ενασχόλησης, να γνωρίζουν δυο τρία πράγματα περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο που ασχολείται περιστασιακά χωρίς να εμβαθύνει ιδιαίτερα. Ζούμε σε μια εποχή όμως που ο καθένας έχει λόγο , άποψη και μπορεί με άνεση και ελεύθερα να την εκφράζει σε πολύ μα πολύ μεγάλο κοινό μέσω του διαδικτύου.. Και καταλαβαίνετε ότι κάποιοι που δεν έχουν τα ανάλογα φίλτρα ανάλυσης αυτού που διαβάζουν μπορούν εύκολα να παρασυρθούν, αν υιοθετήσουν πράγματα αβασάνιστα και προς, πιθανόν, λάθος κατευθύνσεις.

Για αυτό καλά κάνουμε και διαβάζουμε ή ακούμε διάφορες απόψεις. Καλύτερα όμως θα ήταν να είμαστε και λίγο πιο συγκρατημένοι σε όσα ακούμε, να τα διασταυρώνουμε, να τα συγκρίνουμε και να ρωτάμε κάπου κάπου και την γνώμη των ειδικών. Για όνομα του θεού δεν θέλω να πω ότι οι ειδικοί είναι αλάνθαστοι (άσφαλτοι ). Αλλά όπως και όταν αρρωσταίνουμε δίνουμε περισσότερη βάση σε αυτά που μας λέει ο ειδικός γιατρός (λαμβάνοντας και μια δεύτερη ή και τρίτη γνώμη) κάπως έτσι θα πρέπει να αποφασίζουμε και για τα σκυλιά μας, τα παιδιά μας, τις επενδύσεις μας, και για οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό για εμάς και νοιαζόμαστε.

Ας είμαστε λοιπόν πιο επιλεκτικοί στο από που παίρνουμε τις πληροφορίες και πάλι ας τις διασταυρώνουμε. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον αγγελιαφόρο, δύσκολα μπορείς να εμπιστευτείς και το μήνυμά του.

Φιλικά
καλό μήνα παρέα.
Γαβ, γάβ!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Προσφορά βιβλίων εκπαίδευσης σκύλων! Για δυο μόνο (ακόμα) μέρες!

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!